Dolar

32,4957

Euro

34,8199

Altın

2.489,41

Bist

9.539,26

İsrailli hahamlar, Filistinli bebeği ve ailesini yakan katile sahip çıktı

İsrailli hahamlar, 2015'te 18 aylık Filistinli bir bebeği ve ailesini canlı yakmaktan suçlu bulunan İsrailli yerleşimci Amiram Ben Uliel'i destekleyen bir bildiri yayınladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 08:27:22

İsrailli hahamlar, Filistinli bebeği ve ailesini yakan katile sahip çıktı

İsrailli hahamlar, 2015'te 18 aylık Filistinli bir bebeği ve ailesini canlı yakmaktan suçlu bulunan İsrailli yerleşimci Amiram Ben Uliel'i destekleyen bir bildiri yayınladı.

Hahamlar ayrıca, İsraillileri Yüksek Mahkeme'ye temyiz başvurusunda bulunmak üzere hukuk savunma ekibinin finansmanına bağışta bulunmaya çağırdı.

000_Dawabsheh_Family_Photo

Kundakçı teröristin Pazartesi günü üç müebbet hapis cezasına çarptırılmasının ardından hahamlar tarafından yayınlanan açıklamada, Ben Uliel'in itirafının gelişmiş sorgulama teknikleriyle alındığı ve bu nedenle hukuken kabul edilemez olduğu iddia ediliyor.

Bildiriyi, işgal devletindeki en etkili dini liderlerden biri olan Haham Haim Drukman da dahil olmak üzere yaklaşık 12 haham tarafından imzalandı.

Hahamlar, “Masum bir adamın hayatının geri kalanı boyunca gözlerimizin önünde hapsedilebileceği endişesi dinlenmemize izin vermiyor. Amiram için adalet adına olabildiğince yardım etmek bizim görevimizdir ”diye yazdı.

Ortak açıklamada, İsraillilerin Pazartesi günkü Yüksek Mahkeme kararına itiraz etmesi beklenen kıdemli avukatlardan oluşan bir savunma ekibi için bir fon kampanyasına "cömertçe ve yürekten" bağış yapma çağrısı da yer aldı.

Kiryat Arba yerleşim yerinin eski hahamlarından Haham Dov Lior, “Amiram, üç müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kendisine atfedilen her şeyi inkar ediyor. Bu mesele en çok, kutsal toprağımıza yerleşmeyi önemseyen, İsrail halkının topraklarındaki egemenliğini önemseyenlere zarar vermektedir. Ve bu karara itiraz etmek isteyen pek çok insan var. ”diye yazdı.

Hahamların çağrısı, aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu birçok İsrailli tarafından memnuniyetle karşılandı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu da, Yahudi İsraillileri Arap karşıtlığından kaynaklanan herhangi bir hukuki sonuçtan korumaya çalışan, aşırı sağcı bir adli yardım grubu tarafından kurulan Ben Uliel'in savunmasına yardım etmek için bir bağış toplama etkinliği bağlantısını retweetledi.

image_5

31 Temmuz 2015 gecesi Ben Uliel ve diğer yerleşimciler tarafından Dawabsheh ailesinin evine kundakçılık saldırısı düzenlendi. Aile uyurken diri diri yakıldı. İsrail kuvvetlerinin desteğiyle düzenlenen saldırıda 18 aylık Ali ve ailesi öldürüldü ve 5 yaşındaki Ahmed ise ciddi yanıklara maruz kaldı.

Kaynak: Gudsnen.co

Haber Ara