Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrailli gazetecilerden, Manama’da Araplara 'kışkırtma' pozları!

Bahreyn’in başkenti Manama’da bugün başlayan, 'Refah için Barış' adlı ekonomik çalıştayı takip etmek için bu ülkeye gelen çok sayıda İsrailli gazeteci, sanki kendi ülkelerindeymiş gibi Manama sokaklarındaki rahat tavırları ve çalıştayın yapılacağı otelde çektikleri içki şişeleriyle ilgili ve diğer fotoğrafları, Araplara kışkırtmak için işgal devletiyle normalleşmeye karşı çıkan kurumlardan yayınlamaya başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-25 15:07:28

İsrailli gazetecilerden, Manama’da Araplara 'kışkırtma' pozları!

a1_1

Filistinliler tarafından, "Kara Çalıştay" olarak isimlendirilen ve ABD Başkanı Trump tarafından hazırlatılan ‘Yüzyılın Anlaşması'nın ilk ayağı olan, "Refah için Barış" adlı ekonomik çalıştayı bugün Bahreyn'in başkeni Manama'da başladı.

Çalıştayı izlemek için gelen İsrailli gazeteciler ise, sanki kendi ülkeleriydeymiş gibi rahat tavırları dikkat çekti. Arapları kışkırtmak için de, Bahreyn'ın başkenti Manama sokaklarında dolaşıp, çektikleri fotoğrafları, işgal devletiyle normalleşmeye karşı çıkan kurumlardan yayınlamaya başladı.

İsrailli Kanal 13 muhabiri Bark Ravid, konferansın düzenleceği dört yıldızlı otelin içinde çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

a2_2

a8

Ravid'in, özellikle, "Bahreyn'deki Lübnan birası ile poz vermesi dikkat çekti. Ayrıca paylaştığı bir yazı da da, konferansa Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın katılacağı notunu da ekledi.

a3_2

İsrail Hayom gazetesinin muhabiri Ariel Kahana da, Twitter hesabından yayınlandığı bir paylaşımda, “Bahreyn Konferansı'na İsrail pasaportuna sahip bir İsrailli gazeteci olarak girmekten gurur duyuyor ve mutlu oluyorum” dedi.

 son_4

Filistinli aktivistler, Bahreyn'deki Normalleşme Direnişi Derneği'nin önünde duran ve İsrail pasaportunu taşıyan bir İsrailli gazetecinin resmini yayınladılar.

a4_1
İsrailli gazeteci ve siyaset analisti Noa Landau, konferansın gerçekleşeceği otelde Bahreyn içinde ve bir başka fotoğrafını çekti.

a6

a1_2

ab

Haber Ara