Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

İsrailli doktorlar isyan ediyor: Sağlık sistemi çöktü!

İkinci dalganın yaşandığı İsrail’de, sağlık sistemi çöktü. İsrail’in, İtalya olma yolunda ilerlediğini belirten ülkenin önde gelen sağlık yetkilileri, “Ülkedeki durum haberlerde gördüğünüzden çok daha ciddi. Sağlık personeli tükenmiş durumda. Hastalık eşi görülmemiş bir hızla yayılıyor. Çaresiziz' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 09:56:34

İsrailli doktorlar isyan ediyor: Sağlık sistemi çöktü!

İkinci dalganın yaşandığı işgal devleti İsrail'de, sağlık sistemi çöktü. İsrail'in, İtalya olma yolunda ilerlediğini belirten ülkenin önde gelen sağlık yetkilileri, “Sağlık personeli tükenmiş durumda. Hastalık eşi görülmemiş bir hızla yayılıyor. Çaresiziz" dedi.

İsrail sağlık sistemindeki üst düzey yetkililer, halkı koronavirüs durumunun ne kadar ciddi olduğunu anlamadığı konusunda uyardı, hastaneler bunalmanın eşiğinde.

Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre sağlık sistemindeki üst düzey yetkililer, sahadaki ciddi durum ve halkın neler olduğuna dair anlayışı arasında büyük bir boşluk olduğu konusunda uyardı.

İsrail'deki büyük hastanelerden birinde üst düzey bir yetkili, “Ülkedeki durum haberlerde gördüğünüzden çok daha ciddi. Sağlık personeli tükenmiş durumda. Hastalar gelmeye devam ediyor. Sistem plansız bir şekilde koordine ediliyor. Koordineyi kimin yürüttüğü belli değil. Sahada talimatlar yerine getirilmiyor. Her girişim takılıp kalıyor, başarısız oluyor ve hastalık eşi görülmemiş bir hızla yayılıyor. Çaresiziz" dedi.

Bir başka üst düzey yetkili ise, İsrail'deki krizin İtalya'daki kriz boyutuna ulaşma yolunda olduğu konusunda uyararak şunları söyledi:

"Önümüzdeki haftalarda, tüm hastanedeki hastalar için bakım düzeyini düşürmemiz gerekecek. Başka seçeneğimiz kalmadı. Hastane personeli bu yükü kaldıramaz. Hastalar hiç tedavi edilmeyecek değil, ama tedavi alıştığımız standartların gerisinde kalacak. Bunun bir bedeli olacak. Sadece koronavirüs hastaları arasında değil, insan yaşamında da bir bedel olacak "

Kaynak: Israelnationalnews

Haber Ara