Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

İsrailli Bakan, Suriye’yi İranlılar için Vietnam haline getirme sözü verdi

İsrail Savunma Bakanı Bennett, Suriye’yi, İranlılar için Vietnam haline getirme sözü verdi. İsrailli Bakan, amaçlarının bir yıl içinde İran’ı Suriye topraklarından çıkarmak olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-09 15:14:15

İsrailli Bakan, Suriye’yi İranlılar için Vietnam haline getirme sözü verdi

İsrail Savunma Bakanı Bennett, Suriye'yi, İranlılar için Vietnam haline getirme sözü verdi.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, Şam civarında bu hafta başlarında meydana gelen hava saldırılarına yanıt olarak ülkesinin Suriye'de askeri olarak İran'la yüzleşme çabalarını yoğunlaştırma sözü verdi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre; İsrail Savunma Bakanı Bennett, dün Tel Aviv eteklerindeki bir sinagogda yaptığı seçim konuşmasında, İsrail'in Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarını sahiplendi.

Son hava saldırılarında 23 İranlı'nın öldürüldüğünü belirten İsrailli Bakan Bennett, Suriye'yi İranlılar için ‘Vietnam haline getirme sözü' verdi.

Bennett ayrıca, İsrail'in İran'ın Suriye'de bulunduğu tüm üsler ile askerlerine yönelik saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.

İsrailli Bakan, amaçlarının bir yıl içinde İran'ı Suriye topraklarından çıkarmak olduğunu söyledi.

Tahran'ı, Hamas ve İslami Cihad gibi grupları eğitip, finanse etmekle suçlayan İsrailli Bakan Bennett, İsrail'in karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarının yüzde  70'inden Tahran yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.ı.

Savunma Bakanı, İsrail'in şu anda Gazze ve Lübnan'da yeni savaş başlatmak yerine "ahtapotun başını hedefleme" stratejisine geçtiğini belirterek, gerçekleşecek olan bir  savaşın İsrail ve İran arasında yapılacağını öne sürdü.

Bennett, Suriye'nin İran için bir "yıkım bölgesi" haline geldiğini ve İsrail'in orada tam hava ve arama üstünlüğüne sahip olduğunu etti.

Bennett ayrıca, yakın bir gelecekte Gazze'ye yeni bir savaş başlatmakla tehdit etti.

Bennet, Rusya Savunma Bakanlığı tarafında İsrail'e yapılan suçlamalar konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün, İsrail'in Suriye'deki hava saldırıları nedeniyle bir yolcu uçağının tehlikeye girdiğini ve Hmeymim Üssü'ne zorunlu iniş yaptığını bildirmiş, Tel Aviv yönetimini suçlamıştı.

İsrail'in saldırılarını Suriye hava sahasına girmeden gerçekleştirdiğini aktaran Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “İsrail ordusunun, Suriye füzelerini engellemek için yolcu uçaklarını kalkan olarak kullanması İsrail Hava Kuvvetleri'nin yaygın bir uygulaması haline geldi” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Haber Ara