Dolar

32,3348

Euro

35,1703

Altın

2.243,89

Bist

8.718,11

İsrailli askeri uzmandan itiraf: Hamas’ı hafife aldık; Gazze’yi tahrip ettik, yine de savaşı kazanamadık

Son Gazze Savaşı'nda, direniş roketleri karşısında zor duruma düşen İsraillilerin, ‘Gazze itirafları’ sürüyor. İsrailli askeri uzman Alon Ben-David, “Son savaşta, Hamas’ın liderliğini hafife aldık, Gazze’yi tahrip ettik ve yine de savaşı kazanamadık” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 15:17:10

İsrailli askeri uzmandan itiraf: Hamas’ı hafife aldık; Gazze’yi tahrip ettik, yine de savaşı  kazanamadık

buyuk_37

Direniş roketleri karşısında zor durumda kalan ve 2 gün içinde ‘ateşkes' ilan etmek zorunda kaldığı son Gazze saldırısıyla ilgil İsraillilerin, ‘itirafları' sürüyor. İsrailli bir askeri uzman olan Alon Ben-David, “Hamas'ın liderliğini hafife aldık, Gazze'yi tahrip ettik ve yine de savaşı kazanamadık” dedi.

‘HAMAS'I HAFİFE ALDIK'

Son Gazze savaşını değerlendiren İsrailli askeri uzman Alon Ben-David, Gazze sorununa askeri bir çözüm bulunmadığını belirterek, “Hamas'ı hafife aldık, Gazze'deki tüm yerleşim alanlarını tahrip ettik” dedi. İsrail ordusu tarafından hazırlanan tüm planların aşırı olduğunu belirten David, bu planlarla Gazze sorununun barışcıl çözülmemeyeceği uyarısında bulundu.

İsrailli bir askeri uzman olan Alon Ben-David açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Gazze sorununa sihirli bir çözüm bulunmamakla birlikte, özellikle Başbakan Netanyahu'nun İsrail seçmenlerinden sonra yeni kuracağı hükümetin görev almasının ardından Gazze yönetimi ile bir çözüm bulmak için ciddi fırsatlara sahibiz. Aksi takdirde, askeri çatışmaların mermilerinin sürekli hedefinde bırakılacağız.”

‘HER GÖRÜŞME TURUNDA
İSRAİL DAHA FAZLA FİYAT ÖDEYECEK'

Ben David, İsrail Maariv gazetesinde yayınlanan makalesinde, “Tekrarlanan askeri çatışmaların sonunda yapılan görüşme turları ne Hamas'a, ne de İsrail'e zafer kazandırır. Katar tarafından Hamas'a gönderilen paralar, Hamas'a zafer kazandırmaz, İsrail'e de zaman kazandırmaz. Bu kapalı döngüyü kırmamız, aşmamız gerekiyor; aksi taktirde her görüşme turunda daha fazla fiyat ödeyeceğiz.

Son savaşta İsrail ve Hamas'ın savaşın yoğunluğunu artırdığını belirten Ben David, Hamas'ın Kornet ve uçak füzesi roketlerinini fırlattığı dikkati çekerek, her iki tarafın bir sonraki yüzleşmeden çekineceğini söyledi.

‘ASKERİ YÖNTEMLER
GAZZE SORUNUNU ÇÖZMEZ'

Gazze sorununa askeri yönetemlerle çare bulunamayacağını belirten Ben David, "Son varılan ateşkesle, Gazze'deki Filistinlilerin Ramazan ayını sessizce geçirmelerini ve İsraillilere Eurovision ve Bağımsızlık Günü kutlamalarını sessizce organize etme imkanı verdi; ancak iki taraf bir sonraki görüşmelere hazırlanırken gözlerini açtı" dedi.

İsrail'in Arapça kaynak web sayfasının editörlüğünü yapan Shamir Meir ise, “Hamas'la geçici bir ateşkesle karşı karşıya kalacağımız ve İsrail'in etrafındaki güvenlik tehditleri: yakınlarına gelen sivrisineklerin acısı ve bundan çok uzaktaki kanser arasında ayrım yapmaya devam edeceğini” söyledi.

Haber Ara