Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

İsrailli Amerikan vatandaşları 'Trump' diyecek

Haaretz gazetesinin yayınladığı bir anket sonucuna göre, İsrail'de yaşayan Amerikan vatandaşları Trump'ın iktidara gelmesini istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 12:37:22

İsrailli Amerikan vatandaşları 'Trump' diyecek

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre anket sonuçları Cumhuriyetçi aday Donald Trump İsrail'deki Amerikalıların yüzde 49'unun oyunu alacağını söylüyor. Clinton ise yüzde 44'ğn oyunu alacak.

KUDÜS VAADİ ÖNEMLİ BİR ETKEN

Uzmanlara göre, Trump'ın Kudüs'ün tamamını İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını vaadetmesi İsraillilerin desteğini kazanmasında önemli bir etken oldu.

İsrail'e sağlanan askeri desteğe ve İsrail ile füze savunma işbirliğine devam edeceğini söyleyen Trump, İsrail'in 'terörizme karşı mücadelede anahtar bir ortak" olduğunu da iddia etmişti.

TRUMP ÖNE GEÇTİ

ABC News ve Washington Post gazetesinin ortak anketinde, seçime bir hafta kala Donald Trump yüzde 46 ile birinci sıraya yerleşmişti. Demokrat Parti adayı Clinton ise yüzde 45 ile ikinci sırada bulunuyor.

Donald Trump, geçtiğimiz ay Demokrat rakibinin yaklaşık 10 puan gerisindeydi. Geçtiğimiz hafta da bazı uzmanlar Cumhuriyetçi aday Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin hiç de düşük olmadığını belirtmişti. 'Model Adaylar' olduğunca seçim sonuçlarının öngörülemeyeceğini vurgulayan Stony Brook Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında profesör olan Helmut Norpoth, "Trump'ın kazanacağını düşünüyorum" ifadesine yer vermişti.

Öte yandan Hillary Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-mail hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapmasıyla ilgili soruşturmayı yeniden açması seçmenlerin Clinton'a olan güveni azalttığı belirtiliyor.

Haber Ara