Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail ve Rus basının iddiası: İranlı milislerden, Türk hedeflerine füze saldırısı

Rus haber portalı Free News ve İsrail Nziv. net, Türk ordusunun düzenlediği saldırılarda çok sayıda İranlı milisin öldürülmesine misilleme olarak, İdlib bölgesinden Türk ordusuna yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiğini yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-03 13:44:27

İsrail ve Rus basının iddiası: İranlı milislerden, Türk hedeflerine füze saldırısı

1583076681

Rus haber portalı Free News ve İsrail haber portalı Nziv. net, Suriye rejiminin destekçisi İran'dan Türk hedeflerine yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiğini öne sürdü.

Türk ordusunun, geçen hafta İdlib'de Suriye rejim ordusuna yönelik başlattığı şok dalga operasyonunda Esed rejimi güçleriyle birlikte savaşan çok sayıda İranlı milisin hayatını kaybetmesi Tahran'ı kızdırdı.

Rus Free News'in haberine göre; öldürülen milislerin intikamını almak için Suriye'deki İran milislerinden Türk ordusuna yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Saldırının, Ankara'nın Tahran'ın uyarısını görmezlikten gelmesinden sonra yapıldığını dikkat çeken Free News, “İranlı milisler tarafından, Türkiye-Suriye sınırına yakın bir yerde bulunan Türk askeri birliğine kısa menzilli bir balistik füze fırlatıldı. İranlılar, Sovyet OTR Tochka-U'nun modernize edilmiş bir füzesini kullandılar” dedi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İranlı misillerin attığı füzeyi, Türk hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi.

04_1

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda, füzenin düştüğü yerde büyük bir çukur oluşturduğu görüldü.

İsrail haber portalı Nziv. net'de çıkan bir haberde ise füze saldırısın İran kuvvetleri tarafından kontrol edilen topraklardan düzenlendiğini öne sürerek, Ankara'nın saldırıdan sonra Şam rejimini resmen suçladığını dikkat çekti.

“Beşar Esed rejimi tarafında savaşan İran yanlısı güçler, İdlib eyaletinin kuzeyindeki Türk ordusunun pozisyonlarına balistik bir füze ateşledi” diyen İsrail haber portalı Nziv. net, “Ön verilere göre, Yemenli Husiler tarafından Suudi kuvvetlerine karşı kullanılanla aynı orta menzilli füzeden bahsediyoruz. İran yanlısı güçlerin attığı merminin Türkiye ve Suriye sınırında konuşlanmış bir füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği bildiriliyor ”dedi.

İran medyası Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde Türk ordusu ve muhalifler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda Hizbullah yanlısı 21 İran destekçisi savaşçının öldürüldüğünü kabul etmişti.

Bir İran televizyonu da, Suriye'nin İdlib ilindeki son savaşlarda Fatimiyyun ve Zeynebiyyun Tugayılarından 21 savaşçının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Dün de İran'da Suriye'de öldürülen milisler için cenaze töreni düzenlenmişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak Suriye'de öldürülen milisleri konusunda yardım istemişti.

Füze saldırısı konusunda Türk yetkililerden, doğrulayacı bir açıklama gelmedi.

Haber Ara