Dolar

32,4870

Euro

34,9572

Altın

2.435,10

Bist

9.716,77

İsrail-Türkiye görüşmelerinde son raund

Türkiye ve İsrail arasında uzun süreden beri krize dönüşen ilişkilerde, yapılan görüşmelerde sona gelindiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 04:51:38

İsrail-Türkiye görüşmelerinde son raund

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, ambargo uygulaması ve Mavi Marmara olayıyla birlikte Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler krize dönüşmüştü. Yakın bir zamanda iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi adına yapılan görüşmelerde sona gelindiği öne sürüldü.

Ajansların Haaretz'e dayandırdığı habere göre, üst düzey bir İsrail Dışişleri yetkilisi, iki ülke temsilcilerinin 26 Haziran'da bir Avrupa başkentinde“muhtemelen son kez" bir araya gelerek uzlaşmaya varacaklarını açıkladı.

Yetkili, iki ülke arasındaki görüşmelerde üzerinde henüz uzlaşmaya varılamayan tek konunun, Hamas'ın İstanbul'daki askeri temsilciliğinin kapatılması olduğunu belirterek, bu konunun da önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda çözüme bağlanmasının çok yüksek bir olasılık olduğunu bildirdi.

Aynı yetkili, nihai anlaşmanın geçen Mayıs ayı içinde tamamlanmasının beklendiğini, ancak Davutoğlu'nun istifa etmesi nedeniyle son görüşmenin Haziran ayına sarktığını kaydetti.

Haber Ara