Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İsrail TİKA çalışanı Murteca'yı tutukladı!

İsrail Güvenlik Servisi, TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) yöneticisi Muhammet Murteca'yı tutukladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-22 13:58:12

İsrail TİKA çalışanı Murteca'yı tutukladı!

Şubat ayında tutuklandığı bildirilen Murteca ile ilgili resmi açıklama bugün yapıldı.

İsrail Güvenlik Servisi tarafında yapılan açıklamada, 39 yaşındaki TİKA yöneticisi Muhammet Murteca'nın, “Hamas'a destek olduğu” gerekçesiyle Gazze'de tutuklandığı duyuruldu.

İHH'DAN KINAMA!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'yı tutuklamasını kınadı.

"ABLUKA YENİ BİR BOYUT KAZANDI!"

Vakıftan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın yeni bir boyuta geçtiği, Gazze'de yaşayan Filistin halkına yönelik yardım yapan kuruluş ve yardım görevlilerinin de akıl almaz suçlamalarla ve kurgularla engellendiği belirtildi.

TİKA Gazze Ofisi personeli Murteca'nın her türlü resmi izinleri alınarak, Türkiye'ye eğitim semineri için geleceği sırada, 12 Şubat'ta İsrail Erez sınırı kapısında tutulduğu aktarılan açıklamada, "Murteca, İsrail istihbarat birimleri tarafından avukat görüşme yasağı, medya sansürü uygulanarak hiçbir bilgi ve açıklama yapılmadan bugüne kadar tutuldu ve günlerce sorgulandı" ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in açıkladığı iddianamede Murteca'nın "teröre destek verdiği" gerekçesiyle tutuklandığının savunulduğu ve İHH'nın da suçlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TİKA personeli ve yardım görevlisi Muhammed Murteca'nın haksız ve hukuksuz şekilde yakalanmasından ve şimdi de süresiz bir şekilde tutuklanmasından dolayı büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Murteca'nın tüm bu sebeplerle tutulması ve yargılanması kabul edilemez. Tüm insani yardım kuruluşlarını, insan hakları örgütlerini, insani yardım görevlilerini Murteca ile dayanışmaya çağırıyoruz. Murteca'nın derhal serbest bırakılması için tüm ilgili, etkili ve yetkilileri çaba göstermeye davet ediyoruz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara