Dolar

32,5652

Euro

34,8628

Altın

2.435,20

Bist

9.645,02

İsrail The Jerusalem Post gazetesi: Filistin lideri Abbas, Trump'ı ‘köpekoğlu’ olarak nitelendirdi

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın, 'Yüzyılın Anlaşması’nı değerlendirirken, ABD Başkanı Donald Trump’ı “O bir köpek, köpekoğlu” olarak nitelendirdiğini yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 16:45:44

İsrail The Jerusalem Post gazetesi: Filistin lideri Abbas, Trump'ı ‘köpekoğlu’ olarak nitelendirdi

kupur_6

ABD Başkanı Trump'ın bugün, ‘Yüzyılın Anlaşması' barış planını açıklayacağına az bir süre kala Orta Doğu'da tansiyonun yükseldiği bildirilirken; bir İsrail gazetesi, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın, ABD Başkanı hakkında yaptığı açıklamalara yer verdi.

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın, 'Yüzyılın Anlaşması'nı değerlendirirken, ABD Başkanı Donald Trump'ı “O bir köpek, köpekoğlu” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Gazete, Mahmut Abbas'ın, “Hain olmayacağım, şehitler ölüyor. Kudüs duvarlarında Filistin bayrağı dalgalanacak” dediğini aktardı.

Mahmut Abbas'ın, "Beni Washington'dan aradılar ve ben telefonu açmadım," dediğini aktaran İsrail gazetesi, Filistin liderinin Washington yönetimine olan tepkisini şöyle dile getirdiğini söyledi.

“Hayır dedim ve hayır demeye devam edeceğim ... Zor günlere giriyoruz. Çatışmanın tüm noktalarında direniş tırmanmalı. Tüm gençler direnişe teşvik edilmelidir.

‘Aptal davranışım için ağır bir bedel ödeyeceğim' söylendi. Yaşayacağım daha fazla zamanım yok ve hain olarak ölmek istemiyorum. Filistin davası için şehit olmaya ve bayrağımızın Kudüs duvarlarında dalgalanması için çalışacağım.”

Basında çıkan haberlerde, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, ABD Başkanı Trump'ın telefonla görüşme isteğini reddettiği öne sürülmüştü.

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bugü yapacağı görüşmeden önce "Yüzyılın Anlaşması" planını açıklayacağını duyurmuştu.

Öte yandan bugün, Hebron'un kuzeyindeki Al-Aroub kampında İsrail ordusu ile çıkan çatışmalardan sonra çok sayıda Filistinli'nin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Haber Ara