Dolar

32,3283

Euro

35,0748

Altın

2.298,24

Bist

8.984,26

'İsrail, Suriye'deki saldırılarına devam ederse pişman olacağı şeylerle karşılaşır'

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İsrail'in Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle karşılaşacağını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-27 19:28:28

'İsrail, Suriye'deki saldırılarına devam ederse pişman olacağı şeylerle karşılaşır'

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, başkent Tahran'da Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev ile bir araya geldi.

Rus mevkidaşı ile görüşmesinde İsrail'i Suriye'de terörü desteklemekle suçlayan Şemhani, "Siyonist rejim, Suriye'deki istikrarsızlığı sürdürmek istiyor ancak Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle karşılaşacak" dedi.

'ABD'NİN TEK TARAFLI YAKLAŞIMLARI DÜNYA EKONOMİSİNE TEHDİT OLUŞTURUYOR'

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, Şemhani, ABD yönetimi tarafından izlenen tek taraflı yaklaşımlar ve buna bağlı olarak uluslararası örgütlerin zayıflatılmasının küresel güvenlik ve dünya ekonomilerine karşı tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

PATRUŞEV: ABD'NİN TEHLİKELİ YAKLAŞIMLARINA KARŞILIK VERİLMELİ

Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev ABD'nin bölgedeki hedeflerine ulaşmak için terörü bir araç olarak kullandığını ve buna karşı bölgesel iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ABD'nin tek taraflı ve tehlikeli yaklaşımlarına ciddi karşılık verilmesi gerektiğini belirten Patruşev Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki krizi sona erdirmek için sürdürdüğü işbirliğine karşın ABD'nin bu ülkedeki istikrarsızlığı artırıcı girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Haber Ara