Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'İsrail, Suriye'deki muhalif örgütlere silah sattı'

Lübnan merkezli El Ahbar gazetesi, İsrail Savunma Bakanlığı'nda çalışan görevlilerin bilgisayarlarından hackerların ele geçirdiği gizli belgelerin içeriğini yayımladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:53:56

'İsrail, Suriye'deki muhalif örgütlere silah sattı'

Middle East Eye'ın haberine göre, hackerlar belgeler, transkriptler, telefon numaraları, adresler ve gizli dosyaları ele geçirdi. Gazete, hackerların, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya en yakın Dürzi yetkili olan Mandi Safdi'nin bilgisayarına erişim sağladığını ve telefonunu dinlediğini de aktardı. Safdi'nin aylar boyunca izlenmesi ve dinlenmesinin ardından, Lübnan ve Suriyeli yetkililerin bir kısmının da İsrail'le işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı.

İsrailli yetkililerin, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun bombardıman yapacağı bölgeleri de muhalif gruplara haber verdiği bilgiler arasında.

HİZBULLAH KONUSUNDA DA İŞBİRLİĞİ

Suriyeli muhaliflerle işbirliğinin yanı sıra, belgelerde söz konusu örgütler, Lübnan ve İsrailli yetkililer arasında Hizbullah üyelerinin yerleri konusunda da bilgi alışverişi yapıldığı görüldü. El Ahbar, belgeleri zaman içinde yayımlayacağını duyurdu.

Son aylarda İsrail'in, başta El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi militanları olmak üzere birçok muhalif gruba mensup militanı sınırdan alıp hastanelerde tedavi ettiği yönünde haberler basında yer buluyor. Geçen yıl da Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan bir raporda, Nusra militanlarıyla İsrailli yetkililerin sınırda iletişim halinde olduğu vurgulanmıştı.

 

Haber Ara