Dolar

32,5023

Euro

34,5854

Altın

2.496,45

Bist

9.548,09

İsrail sınırındaki muhalifler ittifak kurdu

Suriye'nin güneyinde bulunan 7 muhalif grubun Hermon Dağı çevresinde bir araya geldiği ve Batı Guta ile bölge arasındaki bölgedeki rejim güçlerini hedef aldığı belirtildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 05:11:09

İsrail sınırındaki muhalifler ittifak kurdu

Suriye'nin Kuneytra bölgesinde yer alan Hermon Dağı ve çevresinde faaliyet gösteren 7 muhalif grup rejim güçlerine karşı ittifak kurdu. Aralarında Nusret Cephesi ve Ahrar'uş Şam'ın da bulunduğu bazı gruplar Batı Guta ile Kuneytra arasında kalan bölgede etkili operasyonlar yürütüyor.

İttifaka Cebel'uş Şeyh Tugayı adı verilirken grup yayınladığı videolarla rejim güçlerine bölgede etkili saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Batı Guta ve Kuneytra arasında kalan bölgede uzun süredir taraflar arasında mücadele yaşanırken Suriye'yi yakından takip eden analistler bir süredir Suriye rejiminin Dera ve kırsalında zayıfladığını belirtiyor.

İttifak kuruluş amacını, Batı Guta kuşatmasını kırmak ve Batı Guta ile Kuneytra arasındaki bölgeyi rejim güçlerinden temizlemek olarak belirlerken ittifakın içerisinde Nusret Cephesi, Ahrar'uş Şam, Liva Fursan es Sünne, Şüheda eş Şam Hareketi, Elviyet'ud Tevhid el Asimeh, Liva Cebel-i Şeyh, Liva Usame Bin Zeyd, Liva Seyyid el Usud, Liva Ömer bin Hattab ve Elviyet'us Seyf'uş Şam grupları yer alıyor.

Haber Ara