Dolar

32,5093

Euro

34,8204

Altın

2.477,38

Bist

9.530,47

İsrail Savunma eski Bakanı Bennett: Büyük salgın geri döndü

İsrail Savunma eski Bakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının yenilenmiş bir güçle ülkeye geri döndüğünü ve daha da büyüdüğünü söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-05 11:54:17

İsrail Savunma eski Bakanı Bennett: Büyük salgın geri döndü

İsrail Savunma eski Bakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının yenilenmiş bir güçle ülkeye geri döndüğünü ve daha da büyüdüğünü söyledi.

Eski bakan ve Yamina Partisi'nin başkanı Bennet, İsrail'e gelen ikinci Covid-19 dalgasıyla ilgili halkı bilgilendirme görevini devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“İlk dalganın zirvelerini aştık. Ancak salgın geri döndü ve büyüdü. Gençlerin organizmaları genellikle bu virüsle daha iyi baş ediyor. Sorun, yaşlılara bulaştığı zaman başlıyor. Bu nedenle, büyükbabanızı ve büyükannenizi ziyaret ettiğinizde, onlarla sadece açık havada iletişim kurun - bahçede, avluda, yalnızca açık havada. Böylece virüsün onlara bulaşma ihtimali daha azalır.”

Bennett, Covid-19' salgınıyla mücadele etmek için sağlık, hükümet ve iş alanlarında uzmanları kapsayacak bir “alternatif kamu ofisi” oluşturulacağını duyurdu.

Savunma eski Bakanı Bennett, "Yeni yapı, kararların kabul edilmesine yardımcı olmaya ve İsrail vatandaşlarının sağlığını korumaya yönelik eylemleri motive etmeye çalışacak" dedi.
 
2 Temmuz itibariyle, İsrail'de 29.170'ten fazla koronavirüs enfeksiyonu vakası doğrulandı, Covid-19 teşhisi konan 330 hasta ise hayatını kaybetti. 

Halk sağlığı Hizmeti Başkanı Sigal Sadecki de, 25 Haziran'da İsrail'de yeni bir koronavirüs salgını başladığını söyledi.

İsrailli bir uzman, Ynet haber portalıyla yaptığı röportajda ise, en son veriler hakkında yorum yaparak karantina kısıtlamalarının geri getirilmesi, yaşlıların kalabalık yerlere gitmemesi ve otobüslerle seyahat etmekten kaçınma çağrısında bulundu.

Nisan ortasından beri, Başbakan Benjamin Netanyahu hükümeti karantina uygulamasını kademeli olarak kaldırdı. Okulların, ofislerin, mağazaların, restoranların ve plajların yeniden açılmasına izin verdi.

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara