Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman görevinden istifa etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 14:13:32

İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti

Reuters haber ajansının duyurduğu ama ardından gerçeği yansıtmadığını aktardığı bilgi, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman tarafından bizzat doğrulandı. Basın toplantısı düzenleyen Liberman, "İsrail Savunma Bakanı görevinden istifamı duyurmak için buradayım" sözleriyle konuşmasına başladı.

​İsrail'in Gazze'den atılan füzeleri gerekçe göstererek düzenlediği hava saldırısının ardından alınan ateşkes kararına tepki gösteren Liberman, "Dün teröre teslim olduk. Bu ateşkesin başka bir anlamı yok. Şu an devlet olarak yaptığımız şey, ulusal güvenliğimize uzun vadede zarar verecek bir bedel pahasına kısa vadeli sükunet satın almak" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'den fırlatılan füzelere daja sert bir yanıt vermesi gerektiğini savunan Liberman, Katar'ın geçen hafta Gazze'ye 15 milyon dolarlık yardım göndermesine izin verilmesine de kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Liberman'ın istifası 48 saat içinde yürürlüğe girecek.

Erken seçim ihtimali de doğuran bu istifa sonrası Savunma Bakanı koltuğunu geçici bir süreliğine Başbakan Benyamin Netanyahu devralacak. Böylece Netanyahu ülkenin hem başbakanı hem dışişleri bakanı hem de savunma bakanı olarak görev yapıyor olacak.

Haber Ara