Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

İsrail ordusundan, Hizbullah’a yönelik savaş senaryosu tatbikatı

İşgal devleti İsrail deniz kuvvetleri, Lübnan Hizbullah'ı ile yapılacak muhtemel bir savaşa hazırlık için, senaryo gereği Akdeniz'de bir hafta süren bir tatbikat gerçekleştirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-15 16:36:25

İsrail ordusundan, Hizbullah’a yönelik savaş senaryosu tatbikatı

israele-israel-idf-libano-lebanon-unifil-hezbollah-navy-MTF-terrorismo-terrorism-middleeast-laf-1280x720

ABD destekli işgal devleti İsrail, Filistin ve Suriye'deki İran yanlısı gruplara karşı saldırılarını sürdürürken; diğer taraftan da Lübnan Hizbullahı'na karşı da olası bir deniz savaşına hazırlanıyor.

İsrail'in, Hizbullah ile yapılacak muhtemel bir savaşa hazırlık için Akdeniz'de bir hafta süren bir tatbikat gerçekleştirdiği bildirildi.

Times of Israil gazetesinde bugün çıkan bir haberde, İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Akdeniz'de Lübnan Hizbullah ile muhtemel bir savaşı simüle eden bir tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi.

Gazetenin haberinde, geçen hafta İsrail donanmasındaki üçüncü füze gemileri filosu tarafından yürütülen tatbikat senaryosunun, İsrail gemilerine ve deniz tesislerine Hizbullah tarafından düzenlenecek sanal saldırılar içerdiğini bildirdi.

İsrail donanmasındaki 34. Denizaltı Filosu'nun Komutanı Guy Barak ise, gazeteye yaptığı açıklamada, İsrail donanmasının öngörülemeyen acil durumlarda harekete geçmeye tamamen hazır olması gerektiğini belirterek, “Düşmanla yapılan bir savaşta her an sürprizlerle karşılaşabiliriz. Bu tatbikat Hizbullah'ın tehdit ve saldırılarını zamanında durdurmak ve düşman hedeflerini yok etmektir” denildi.

5e47d7744c59b72b20203675

Haber Ara