Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

İsrail ordusunda, Kasım Süleymani alarmı!

ABD'nin dün Bağdat'ta düzenlediği operasyonda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi, İsrail’de paniğe yol açtı. İran’ın intikam saldırısından korkan İsrail, orduda alarm düzeniyi artırırken; Savunma Bakanı Bennett de üst düzey askeri ve istihbarat yetkililerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 14:33:14

İsrail ordusunda, Kasım Süleymani alarmı!

ABD'nin dün Bağdat'ta düzenlediği operasyonda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi, işgal devleti İsrail'de paniğe yol açtı.

İran'ın intikam saldırısından korkan İsrail, orduda alarm düzeniyi artırırken ;Savunma Bakanı Bennett de üst düzey askeri ve istihbarat yetkililerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

İsrail Ordu Radyosu, ordunun alarm düzeyinin artırıldığını bildirirken, Savunma Bakanı Naftali Bennett de üst düzey askeri ve istihbarat yetkililerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

Bakanlığın açıklamasında toplantıda "durum değerlendirilmesi" yapılacağı ifade edildi.

İsrailli analistler, hükümetin İran'ın Süleymani suikastının intikamını almak için İsrail'i de hedef almasından korktuğunu belirtiyor.

Gazze'yi kontrolü altında tutan Hamas ise yaptığı açıklamada, İran'a başsağlığı diledi.

Hamas yetkilisi Bassim Naim, bu suikastın "bölgede huzur ve istikrar dışındaki tüm olasılıkların kapısını açtığını" söyledi.

Naim, bundan sonra yaşanacaklardan ABD'nin sorumlu olacağını belirtti.

 

Haber Ara