Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

İsrail ordusu öldürüyor ama açıklayamıyor

İsrail güçlerinin Filistinli göstericileri ve yine Filistinli fakat görev yapan gazetecileri öldürmesinin yanı sıra bu ölümlere ilişkin açıklama yapamaması dikkat çekiyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-17 16:12:08

İsrail ordusu öldürüyor ama açıklayamıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrail askerleri 2014'teki Gazze bombardımanından beri en kanlı günlerden birine imza atarak 14 Mayıs gününün 'kanlı Pazartesi' şeklinde tarihe geçmesine sebep oldu. O gün 62 Filistinliyi öldüren İsrail güçleri, son bir buçuk ayda ise 49 Filsitinliyi daha şehit etti ve gerçek mermilerle yüzlercesini daha vurdu.

İsrail keskin nişancılarının 30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün ilk günüde 17 protestocuyu öldürmesinin ardından İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü bir tweet attı: “Kontrolsüz hiçbir şey gerçekleştirilmedi; her şey isabetli ve ölçülmüştü. Her merminin düştüğü yeri biliyoruz.”

+972 Mag sitesinin haberine göre bu tweet daha sonra silindi. Muhtemel sebebinin gazetecilerin belirli mermiler için açıklama istemesi olduğu düşünülüyor. Örneğin bir mermi sınırdan kaçan silahsız bir adamı vurdu yahut gazeteciler Yaser Murtaja ve Ahmed Abu Hussein'in de ölümleri ordu tarafından açıklanamadı.

Ordu sözcüsü Pazartesi günü İsrail askerlerine ateş açaçn ve sınır parmaklıklarına patlayıcı döşemeye çalışan 12 kişiyi vurduklarını kaydetti. Fakat kalan 48 kişinin ölümüyle ve binlercesinin yaralanmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Salı günü ise "terörist" atfettikleri kişilerin sayısını 12'den 25'e yükselten ordu halen kalanların ölüm nedenini açıklayamıyor.

 

Haber Ara