Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

İsrail ordusu koruması altında Yahudi yerleşimci saldırıları!

Sosyal medya platformlarında paylaşılan bir videoda, Filistin’in Batı Şeria topraklarında yaşayan yaşlı bir Filistinliye vahşice saldıran maskeli bir yerleşimcinin görüntüleri büyük tepki topladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-08 11:47:16

İsrail ordusu koruması altında Yahudi yerleşimci saldırıları!

Quds Haber Ajansı, saldırgan maskeli yerleşimcinin, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Deir Jarir köyü yakınlarında yaşlılara sopayla saldırdığını bildirdi.

filistin-israil-yerleşimci-saldırı

Saldırı anlarının görüntülendiği video sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

filistin batı şeria-saldırı-yerleşimci

Üç gün önce paylaşılan bir videoda ise, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki İsrailli yerleşimciler tarafından yaşlı bir Filistinlinin taşlarla saldırıya uğradığı görüntülenmişti.

Nablus'un güneyindeki Jalud köyünde yaklaşık 20 yerleşimcinin Filistinli yaşlılara taşlarla saldırdığını ve ardından İsrail ordusunun müdahale ederek Filistinlileri oradan çıkarmaya çalıştığını gösteriyor.

filistin-israil-yerleşimci-saldırı2

Jaloud Köy Meclisi başkanı Abdullah Hac Muhammed, yaşlı Walid Al-Shweika'nın (71) köydeki arazisini incelerken, Batı Şeria'daki köy arazileri üzerine inşaat yapan yaklaşık 20 yerleşimci tarafından taşlarla şiddetli bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Muhammed, yaşlı Filistinlinin yerleşim yerinin yakınındaki tarım arazilerini incelerken, yerleşimcilerin onu taşlarla takip ettiklerini ve ona zarar vermek amacıyla doğrudan taş fırlattıklarını, ayrıca tehdit ve hakaret ettiklerini belirtti.

Hac Muhammed, İsrail ordusunun burayı kapalı askeri bölge ilan ettiğini ve arazi sahiplerinin oraya girmesini engellediğini de sözlerine ekledi.

İsrail ordusunun korumasında saldırılar

F100602WA03-e1577900354769

Hac Muhammed ayrıca "yerleşimcilerin Batı Şeria'daki köye yönelik saldırıların sürekli tekrarlandığını, son saldırıda ise köy topraklarından yaklaşık 250 zeytin fidesinin İsrail ordusunun koruması altında sökülerek götürüldüğünü belirtti.

Kuzey Batı Şeria'daki davalardan sorumlu yetkili Ghassan Douglas, Filistin Haber Ajansı Wafa"ya yaptığı açıklamada, ‘Batı Şeria'daki Filistin topraklarındaki "Ish Kodash" bölgesindeki yerleşimcilerin çiftçilere saldırısı oldu. Çiftçiler Jalud'un doğusunda topraklarını ekiyorlardı, onların çalışmalarına silahla tehdit ederek engel oluyorlardı' ifadesini kullandı.

İsrail (hükümet dışı) insan hakları örgütü B'Tselem'e göre, 2017 sonu itibarıyla İsrail rejimi tarafından tanınan 131 yerleşim yeri sayılırken (Doğu Kudüs ve El Halil'deki kısımlar hariç) 110 kadar tanınmayan noktanın olduğunu bildirildi. Örgüt ayrıca 2017 sonu itibariyle Batı Şeria'daki yerleşimcilerin sayısının 622.670 olduğu tahmininde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara