Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

İsrail, öğrencilerin Etiyopya’ya ziyaret etmesini yasakladı

İşgal devleti İsrail, Etiyopya’da olası bir saldırı ihtimali bulunduğunu ifade eden bir güvenlik raporuna dayanarak öğrenci gruplarının, Etiyopya'yı ziyaret etmesini yasakladı ve bu yıl içinde planlanan uçuşlar da askıya aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 13:09:21

İsrail, öğrencilerin Etiyopya’ya ziyaret etmesini yasakladı

İşgal devleti İsrail, Etiyopya'da olası bir saldırı ihtimali bulunduğunu ifade eden bir güvenlik raporuna dayanarak öğrenci gruplarının, Etiyopya'yı ziyaret etmesini yasakladı ve bu yıl içinde planlanan uçuşları askıya aldı.

İsrail Eğitim Bakanlığı, "Güvenlik makamlarının talimatları ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan seyahat uyarılarının ardından, bu aşamada Etiyopya'ya öğrenci misyonları gönderilmemesine karar verildi" denildi.

Bakanlık, önümüzdeki günlerde durumun başka bir değerlendirmesinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

2018 yılının Ağustos ayında, kayıp 21 yaşındaki İsrail'li öğrenci Aya Naamneh'in cesedi, Etiyopya çölünde bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise, Aya'nın bir tur sırasında grubundan ayrıldıktan sonra muhtemelen bir düşüş sonucu öldüğünü açıkladı.

İsrail hükümetinin liderliğindeki terörle mücadele organı, "terörizmin Etiyopya'ya kadar uzanabileceğini" belirterek, "Doğu Etiyopya'da, Somali'de ve Cibuti sınırında yaşayan İsrail Yahudileri potansiyel bir tehdit altında” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara