Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

İsrail Londra'da protesto edildi

İsrail Londra'da protesto edildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 19:35:20

İsrail Londra'da protesto edildi
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ve Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de uyguladığı şiddet Londra'da protesto edildi.

İsrail Büyükelçiliği önünde Friends of Al-Aqsa, Palestinian Forum in Britain, Musliam Association of Britain ve Stop The War Coalition örgütlerinin düzenlediği eyleme binlerce gösterici katıldı.

"Filistin ağlama, seni hiç bırakmayacağız", "Binlerceyiz, milyonlarcayız, hepimiz Filistinliyiz" sloganlarının atıldığı gösteride, İngiliz hükümetin de İsraile baskı uygulaması istendi.

Gösteride söz alan "Stop The War Coalition" temsilcisi sendikacı Andrew Murray, "Filistin'de adalet yerini bulmadıkça barış olmayacak" dedi.

Murray, "Filistin halkı için adalet sağlanmadıkça da bizler Londra'nın sokaklarında ve bütün Britanya'da Filistin halkıyla dayanışmamızı göstermeyi ve Filistin özgürdür demeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Gösteriye destek veren eski milletvekili George Galloway de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "80 yıldır yasadışı, vahşi işgalin acısını çeken insanların yanındayız. Artık yeter. 1943'te Varşova getosundaki Yahudiler gibi onlar da ayakları üzerinde ölmenin, dizlerinin üzerinde yaşamaktan daha iyi olduğuna karar verdiler" değerlendirmesini yaptı.

Eyleme destek veren bir İngiliz kadın gösterici de her normal insanın bu gösteriye katılmak isteyeceğini düşündüğünü belirterek, "Filistin işgal altında, 2007'den bu yana Gazze abluka altında, İsrail ise insanları bombalıyor, hapse atıyor, öldürüyor. Bizim Batılı hükümetlerimiz de onu destekliyor. Bu bitmeli" diye konuştu.

"Hükümetim benim adıma konuşmuyor" diyen kadın gösterici, "Ben İsrail'in işlediği savaş suçlarının hesabını vermesini istiyorum. Filistinin özgür olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gösteri esnasında İsrail büyükelçiliği önünde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Yaklaşık 3 saat süren gösteriye, yoldan geçen araçların da yer yer korna çalarak destek verdiği görüldü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara