Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

İsrail’li bakandan, Türkiye’ye suçlama

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi 'bölgeyi istikrarsızlaştırmakla ve barış çabalarına karşı çalışmakla' suçladı ve Ankara'ya uluslararası baskı uygulanması çağrısı yaptı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 07:27:27

İsrail’li bakandan, Türkiye’ye suçlama

İşgal devleti İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi "bölgeyi istikrarsızlaştırmakla ve barış çabalarına karşı çalışmakla" suçladı ve Ankara'ya uluslararası baskı uygulanması çağrısı yaptı.

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkilerini normalleştirmesi çerçevesinde Pazar günü Körfez ülkelerinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gantz, Türkiye ve İran'ı "bölgeyi istikrarsızlaştırmakla ve barış çabalarına karşı çalışmakla" suçladı.

Reuters'ın haberine göre İsrailli bakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki, Libya'daki, Doğu Akdeniz'deki varlığını ve Hamas ile ilişkilerini eleştirdi, "Bunların tümü istikrarı bozuyor" diye konuştu.

İsrailli Bakan Gantz, Zoom üzerinden yapılan toplantıda, "Türkiye sorunu kesinlikle çok karmaşık çünkü Türkiye NATO'nun bir parçası" ifadesini kullandı.

İsrail, bölgede baş düşman olarak gördüğü İran'a suçlamalar yöneltmekten çekinmese de, ticari ve diplomatik ilişkileri nedeniyle genellikle Türkiye'yi açıkça kınamaktan kaçınıyor.

Suudi Arabistan'dan boykot çağrısı

Bu arada Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Türk ürünlerine boykot çağrısında bulundu.

Ajlan al-Ajlan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin bütün ürünlerini, yatırımlarını, turizmini boykot etmenin her Suudi tüccar ve tüketicinin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Ticaret Odası Başkanı, Türkiye'nin Suudi liderliğine, ülkeye ve vatandaşlara düşmanca tavrının sürdüğünü de iddia etti.

Haber Ara