Dolar

32,3363

Euro

35,1952

Altın

2.246,41

Bist

8.718,11

İsrail: Kral Selman, normalleşmenin önündeki engel

İsrailli bir kaynak, Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, Kral Selman bin Abdülaziz iktidarda olduğu sürece İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde hiçbir ilerleme kaydedilmeyeceğini önü sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-27 11:48:41

İsrail: Kral Selman, normalleşmenin önündeki engel

İşgal devleti İsrail, 'şimdilik' Suudi Arabistan'la normalleşme konusunda umutsuz!

İsrail'de isminin açıklanmasını istemeyen hükümete yakın bir kaynak, Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, Kral Selman bin Abdülaziz iktidarda olduğu sürece İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde hiçbir ilerleme kaydedilmeyeceğini öne sürdü.

İsrailli kaynak, Kanal 12'ye verdiği demeçte, Başbakan Benjamin Netanyahu ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Pazar günü Suudi Arabistan'da "çok sıcak bir görüşme" yaptığını söyledi.

Aynı kaynak, "İsrail, yakın gelecekte Suudilerle ilişkilerde bir ilerleme olmayacağını anlıyor; çünkü Kral Selman, İsrail'le normalleşme konusunda oğlu Muhammed bin Selman'a tamamen zıt bir pozisyon alıyor" dedi.

İsrailli kaynak, "Kral Selman'ın ayrılışına kadar ilişkilerde ilerleme kaydedilmeyeceğini, ancak iki ülke arasındaki ikili ticarette ortak düşman İran'a karşı işbirliğinin artacağını" vurguladı.

Aynı kaynak ayrıca, İsrail ulusal havayolu 'El'in uçuşlarının yakın gelecekte Suudi Arabistan üzerinden uçmayacağını da söyledi.

Kaynak: Times of Israel

Haber Ara