Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

İsrail kör etti, doktorlar göz taktı

İsrail'in son saldırılarında gözlerini kaybeden 44 Gazzeliye protez göz takıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 12:05:56

İsrail kör etti, doktorlar göz taktı

Gazze'deki Genel Hizmetler Derneği'ne bağlı Özel Göz Hastanesi, İsrail saldırıları sebebiyle kör olan Gazzelilere protez göz takmaya başladı.

Hastanenin Müdürü İyad el-Helis, Avrupa'daki Filistinli doktorların bağışlarıyla finanse edilen protez takma projesi kapsamında, daha hassas oldukları için kadınları ve çocukları öncelediklerini belirtti.

Avrupa'daki Filistinli doktorların Almanya şubesinin protezleri finanse ettiğini dile getiren Helis, "Göz protezinin son saldırıların ardından ilk kez uygulandığını ve bin dolar ile 2 bin dolar arasında değişen bir maliyetinin bulunduğunu" kaydetti.

Helis, "Protez gözlerin hastanelerinde üretildiğini, bu nedenle şekil, renk ve büyüklük konusunda kişinin ölçülerini tam olarak tutturabildiklerini" ifade etti.

Gazze'deki zor ekonomik şartlar nedeniyle daha önce hayalini bile kuramadığı protez göze kavuşma sevinci yaşayan 10 yaşındaki Necva Bergut, "Arkadaşlarının artık ondan korkmayacağını, kendisiyle konuşacaklarını ve bugünden sonra yalnız kalmayacağını" belirtti.

İsrail saldırıları sırasında sol gözünü kaybettiğini belirten Bergut, "Aynaya bakmaya korkuyordum. Evden çıkmak istemiyordum. Artık istediğim yere gidebilirim" diyerek içinde bulunduğu mutluluğu dile getirdi.

Tek başına kullanıma alışması için doktorun gözetiminde protez gözünü takıp çıkaran 11 yaşındaki Abdullah Fura da, ekonomik durumları nedeniyle İsrail saldırılarında kaybettiği sağ gözü için protez imkanının çok uzak bir ihtimal olduğunu anlattı.

Fura, gözüne bakıp "Çok güzel oldu" diyerek yaşadığı sevinci ifade etti.

Haber Ara