Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

İsrail, Katar'a F-35 savaş uçağı satışına karşı çıkıyor

İşgal devleti İsrail, Katar'ın Amerika Birleşik Devletleri'nden F-35 savaş uçağı alımına karşı çıkacağını açıkladı. ABD'nin Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü Katar'da bulunuyor ve burada 8 bin Amerikalı asker ve sivil görev yapıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 14:21:38

İsrail, Katar'a F-35 savaş uçağı satışına karşı çıkıyor

İsrail, Katar'ın Amerika Birleşik Devletleri'nden F-35 savaş uçağı alımına karşı çıkacağını açıkladı.

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen Reuters haber ajansının hafta içerisinde isimsiz kaynaklara dayandırarak yayınladığı Katar'ın F-35 alımı için resmi talepte bulunduğu yönündeki haberin üzerine yaptığı açıklamada böyle bir satışa karşı olduklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail ve Suudi Arabistan'la ilişkilerini olumsuz etkileyeceği gözüyle bakılan talebin geçtiğimiz haftalarda uçağın üreticisi Lockheed Martin Co.'ya iletildiği bildirilmişti.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı savunma ihracatları ile ilgili konu Kongre'nin onayına sunulana kadar yorum yapmadıkları belirtilerek soruları cevapsız bırakmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü Katar'da bulunuyor ve burada 8 bin Amerikalı asker ve sivil görev yapıyor.

Katar'la son yıllarda siyasi gerginlik yaşayan Birleşik Arap Emirlikleri'de ağustos ayında F-35 alımı için resmi talepte bulunmuş ve bu talep de iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmeya başlamasına rağmen İsrail tarafında tepkiyle karşılanmıştı.

Haber Ara