Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

İsrail istihbaratı Abbas'ın gidişinden endişeli

İsrail'in askeri istihbarat şefi Herzl Halevi, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın gidişinin büyük bir krize sebep olabileceğini savundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 16:11:02

İsrail istihbaratı Abbas'ın gidişinden endişeli

İsrail askeri istihbarat şefi Tümgeneral Herzl Halevi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın otoritesinin azalması nedeniyle gelecek yıl Batı Şeria'da büyük bir istikrarsızlığın ortaya çıkabileceğini söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Tel Aviv Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Herzl Halevi, gelecek yıl görev süresi dolacak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas sonrası büyük bir otorite boşluğu oluşacağını ve bölgede yeni bir krizin doğabileceğini belirtti. Halevi konuşmasında "Filistin için 2017 yılı istikrarlı bir yıl olmayacak. Abbas'ın otoritesini sarsmak isteyen çok fazla faktör olacak ve Hamas'ın elde etmek istediği kazançlar da ortada. Sonuç olarak bölgeyi tehlikeli bir gerçek bekliyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye ile ilgili gelişmelere de değinen Halevi konuşmasında Erdoğan yönetimini de eleştirerek "Önümüzdeki 5 ya da 10 yıl içerisinde de Atatürk'ün mirası Türkiye'de ön planda olmayacak" ifadesini kullandı.

IŞİD'İ DESTEKLEYEN AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

İsrail askeri istihbarat şefi Halevi, "İsrail, Suriye'deki durumun DAEŞ'ın yenilmesiyle sona ermesini istemiyor" demişti. 
 
Halevi sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Süper güçlerin bölgeden çekilerek İsrail'i Hizbullah ve İran'ın karşısında yalnız bırakması İsrail'i güç bir duruma sokar. Bu nedenle de kendimizi böyle bir pozisyonun içinde bulmamak için elimizden geleni yapmak zorundayız."

Haber Ara