Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

İsrail'in yıktığı evleri yeniden inşa çabaları

İsrail'in yıktığı evleri yeniden inşa çabaları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 19:56:35

İsrail'in yıktığı evleri yeniden inşa çabaları
İsrail cezaevlerindeki 4 Filistinlinin evlerinin yeniden inşası için yaklaşık 250 bin dolar yardım toplandığı bildirildi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta, "Özgürlerin Evlerini Yeniden İnşa" adıyla başlatılan kampanyanın sözcüsü Mazin Denbek, düzenlediği basın toplantısında kampanya için oluşturulan halk komitesinin 10 gün içinde 250 bin dolar toplamayı başardığını, tutar içinde ayni ve nakdi yardımların bulunduğunu söyledi.

Nakdi yardımların ve çeklerin, kampanya adına bankada açılan hesaba yatırıldığını, ayni yardımların ise altın takı, inşaat malzemeleri, ev eşyaları, elektronik cihaz, boya malzemeleri ve bir parsel arsadan oluştuğunu aktaran Denbek, kampanyanın halk kampanyası olduğuna ve resmi kurumlarla hiçbir ilgisinin bulunmadığına işaret ederek, "Evleri yeniden inşa edemememiz durumunda 4 aileye daire alabilmemiz için resmi makamlardan yardım bekliyoruz" dedi.

İsrail, 2 Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçladığı 4 Filistinliden 3'ünün evini geçen ay, 1'nin evini ise bu ay başında yıkmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara