Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

İsrail'in teslim edeceği iki mahkum, Suriye'ye dönmek istemiyor

İsrail 37 yıl sonra cenazesini geri aldığı askere karşılık iki Suriyeli mahkumu ülkelerine geri göndermeyi kararlaştırdı ancak mahkumlar ülkelerine dönmek istemiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-29 16:38:00

İsrail'in teslim edeceği iki mahkum, Suriye'ye dönmek istemiyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Haaretz'in haberine göre İsrail, El Fetih'in ajanı olduklarını iddia ettiği Ahmed Khamis ve Zidan Tawil isimli iki Suriyeliyi, Suriye'ye teslim edecek. Mahkumlar, uyuşturucu kaçakçılığının yanısıra İsrailli askerleri kaçırmakla da suçlanıyor. İsrail bu teslimatın karşılığındaysa Zachary Baumel isimli askerinin kemiklerini aldı.

"SURİYE'YE GİTMEK İSTEMİYORUZ"

Yetkililere göre Ahmed Khamis, güvenlik görevlilerine Suriye'ye dönmek istemediğini ancak karısının yaşadığı Hebron'da kalmak istediğini belirtti. Zidan Tawil'in de daha önce İsrail güçleriyle işbirliği yapması nedeniyle BAAS hapishanelerinde işkence gördüğü ve rejimin tüm ailesini öldürdüğünü söylediği aktarıldı.

58 yaşındaki Zidan Tawil, “Suriye beni İsrail ajanı olmakla suçlarken İsrail de uyuşturucu kaçakçılığyla suçluyor. Herkesin farklı bir suçlaması var. Ben Suriye ve İsrail'in bütün suçlamalarını reddediyorum” dedi.

Golan Tepeleri'nde yerleşik Dürzilerin bulunduğu kasaba, iki mahkumun kimliğinin açık edilmesi sonrasında tepki gösterdi. İsrail, Dürzi kasabalarından birçok Suriye yanlısı eylemciyi barındırıyor. İçlerinde Suriye vatandaşlarının da olduğu bu eylemcilerin salıverilmesi bekleniyor.

Haber Ara