Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

İsrail’in tedavi amaçlı seyahatini reddettiği kanser hastası hayatını kaybetti!

Batı Şeria’da, İsrail otoritelerinin tedavi amacıyla bölge dışına çıkmasına izin vermediği 22 yaşındaki Filistinli genç karaciğer kanserinden hayatını kaybetti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-10 18:09:31

İsrail’in tedavi amaçlı seyahatini reddettiği kanser hastası hayatını kaybetti!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Batı Şeria'daki Cenin kentinde yaşayan Cevdet AhmetMüflih, tedavi için bölge dışına çıkma talebinin İsrail tarafından reddedilmesi sonucu pazartesi günü karaciğer kanserinden hayatını kaybetti.

Cenin'e bağlı Caba beldesindeki basın ve halkla ilişkiler yetkilisi Hamza Hamdan,QudsPress'e yaptığı açıklamada 22 yaşındaki Cevdet Ahmet'in, geçtiğimiz haftalarda sağlık durumunun iyice kötüleşmesi sonucu karaciğer kanserinde hayatını kaybettiğini belirtti.Hamdan, gencin ailesinin Filistinli yetkilere Cevdet'in sevki için birçok tıbbi transfer talebi ilettiğini, ancak İsrail'in güvenlik gerekçelerini sebep göstererek hastanın başvurularını reddettiği bilgisini de ekledi.

Geçtiğimiz aylardan beri,işgal altındaki Batı Şeria'da ve Gazze'de bu tarz tıbbi transferler İsrail otoriteleri tarafından engelleniyor ve hastalar yeterli olanakları olmayan hastanelere mahkum ediliyor.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara