Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

İsrail’in, Pentagon'a Demir Kubbe bataryası satma hayali suya düştü!

Pentagon, İsrail’den 2 yeni Demir Kubbe savunma sistemi bataryası alma planından vazgeçtiğini açıkladı. Times of Israil gazetesi ise, ABD’nin vazgeçme kararının, İsrail’nin Demir Kubbe’nin ‘kaynak kodunu’ Pentagon’a vermek istememesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-07 16:32:58

İsrail’in, Pentagon'a Demir Kubbe bataryası satma hayali suya düştü!

Pentagon, İsrail'den 2 Demir Kubbe savunma sistemi bataryası alma planından vazgeçtiğini açıkladı.

ABD Ordusunun Gelişmiş Silahlar Komutanlığına başkanlık eden General John M. Murray, geçen Perşembe günü Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin toplantısında yaptığı konuşmada, Pentagon'un batarya alma kararından vazgeçilmesinin nedeninin, daha önce entegre savunma sistemi için alınan bataryaların entegre etme çabalarında karşılaştığı zorluklardan kaynaklandığını söyledi.

General Murray, bu çabaların beklenenden daha uzun sürdüğünü açıkladı ve Pentagon sonunda iki İsrail bataryasını siber güvenlik açıkları da dahil olmak üzere bazı "işlerlik zorlukları" nedeniyle savunma sistemine entegre edemediği sonucuna vardı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile İsrail arasında geçen Ağustos ayında imzalanan anlaşmaya göre, Pentagon 2023 yılına kadar İsrail'den iki yeni Demir Kubbe bataryası satın alacaktı. ABD'nin kararından vazgeçmesi, İsrail'in Demir Kubbe bataryası satma hayalini suya düşürdü.

Pentagon'un, İsrail Demir Kubbe bataryası almaktan vazgeçmesinin nedenini açıklayan Times of Israil gazetesi ise, İsrail'nin Demir Kubbe'nin ‘kaynak kodunu' Pentagon'a vermek istememesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Eylül 2017'de İsrail, ABD'ye bir Demir Kubbe bataryası ödünç verdi.

ABD Ordusu, 2017 yılından bu yana önleme sisteminin Amerikan versiyonunu geliştirmek için İsrail silah üreticisi Rafael ile birlikte çalışıyor.

Füze sistemini entegre etmek için ABD ordusu, mevcut mali yılda füze sistemine 289,7 milyon dolar ve bir sonraki mali yıl için 83,8 milyon dolar daha yatırım yapacaktı.

Toplamda, ABD Ordusu Demir Kubbe'nin 2024 yılına kadar tam entegrasyonu için 1.6 milyar dolar harcayacaktı.

Demir Kubbe, Amerikalı Raytheon ve İsrail savunma firması Rafael tarafından birlikte geliştirildi. Kısmen Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmektedir.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara