Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

İsrail'in Mescid-i Aksa ihlalleri sürüyor

İsrail polisi, bir Mescid-i Aksa muhafızını gözaltına aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 15:42:51

İsrail'in Mescid-i Aksa ihlalleri sürüyor

İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya ziyareti sırasında bir Aksa muhafızını gözaltına aldığı bildirildi.

Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, yaklaşık 45 Yahudi yerleşimci ile Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği sırada Luey Ebu es-Said isimli Aksa muhafızını gözaltına aldı.

Ebu Said'in polis tarafından bilinmeyen bir yere nakledildiği ifade edilirken, konunun, Kudüs İslami Vakıflar Dairesi tarafından takip edildiği aktarıldı.

Ürdün Kralı Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mart 2013'te, Ürdün'e "Kudüs'ü ve kutsal değerleri koruma hakkını" veren anlaşmayı imzalamıştı. Ürdün ayrıca 1994 yılında İsrail ile imzalanan Vadi Araba Barış Anlaşması uyarınca Kudüs'teki dini işlerden sorumlu olma hakkını korurken, Ürdün Vakıflar Bakanlığı çatısı altında 300'ü Mescid-i Aksa muhafızı olmak üzere Kudüs'te 850 kişi görev yapıyor.

İsrail güvenlik güçleri, son zamanlarda Aksa muhafızları aleyhinde gözaltı, para cezası, uzaklaştırma gibi kararlar aldığı belirtiliyor. Ürdün hükümetine bağlı kurumlar ile sivil toplum kuruluşları yayımladıkları ortak bildiride, "İsrail'in Aksa muhafızlarına karşı uyguladığı sistematik politikayla sindirme ve korkutmayı hedeflediği" ifade edilmişti.

Haber Ara