Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Almanya'daki Kürdistan mitinginde İsrail bayrağı açtılar

Almanya'nın Köln şehrinde 'bağımsız Kürdistan' mitingi gerçekleştirildi. Mitingdeki İsrail bayrağı ise dikkat çekti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 19:35:47

Almanya'daki Kürdistan mitinginde İsrail bayrağı açtılar

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Geride bıraktığımız aylarda Türkiye ile toplantı-miting gerilimleri yaşayan Almanya, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gideceği bağımsızlık referandumu için Köln'de miting düzenlemesine izin verdi. IKBY Başkanı Mesud Barzani de mitinge bir mesaj gönderdi. Barzani'nin mesajının okunduğu sırada kalabalığın en önünde açılan İsrail bayrağı dikkat çekti.

Diasporadaki Kürtler, Almanya'nın Köln kentindeki Neumarkt Meydanı'nda bugün bir araya gelerek, bağımsızlık referandumuna destek verdi ve bağımsız Kürdistan mitingi düzenledi.

İSRAİL BAYRAKLARI AÇILDI

5_21

almanya_4669

66

6_9

İSRAİL BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'I DESTEKLİYOR

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bu ayın başında Kongre'de yaptığı konuşma sırasında “Irak'ta Kürt devletine dair olumlu tavır içindeyiz” demişti.

MESUD BARZANİ'DEN MESAJ

Miting alanına bir mesaj gönderen Mesud Barzani mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Halkımızın bağımsızlığı desteklemek amacıyla yaptığı girişimler takdire şayan ve ümit vericidir. Gösterdiğiniz çabadan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Başınız dik bir şekilde sesinizi yükseltmeniz Kürdistan'daki kardeşlerinize güç veriyor. Halkımız hassas bir süreçten geçiyor. Halkımızın kaderini tayin etmek için 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu kararı aldık. Referandum kararı Kürdistan halkının kararıdır. Kürdistan'daki tüm dini ve etnik bileşenlerin verdiği bir karardır. Karar, Kürt ulusal mücadelesinde büyük bir başarı sağlayacaktır. Referandum, daha büyük bir amaç olan bağımsızlığa ulaşmak için bir araçtır. Bu da sadece Kürt halkı için değil, Kürdistan'da yaşayan tüm etnik ve dinsel topluluklar içindir. Halkımız, Güney Kürdistan'da Irak devleti ile ortak bir yaşamı seçti. Ancak geçen 100 yılda bu ortaklıkta Kürdistan halkının payına düşen, kimyasal saldırılar ve soykırımlar oldu. Irak devletine yönelik tüm girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Allah'ın bahşettiği yaşam ve özgürlükten mahrum bırakıldık.

Kürdistan halkı da esaret ve gözardı edilmeyi kabul etmedi. Kürdistan halkı, mevcut durumda demokratik ve medeni bir şekilde önündeki iki yolu seçecektir. Ya onu sürekli silmeye çalışan bir devletle kalacak ya da bağımsız bir şekilde başarıya adım atacak. Baas rejiminin yıkılmasından sonra Irak hükümetinin Kürdistan'a yaşattığı acılara rağmen demokratik ve federal yeni bir Irak'ın inşası için ortaklığa razı olduk ancak tüm çabalarımız sonuçsuz kaldı. Yapılan anlaşmalar çiğnendi, çıkartılan yasalar yerine getirilmedi. Anayasa tanınmayarak, Kürdistan halkının rızkının kesilmesi aşamasına kadar geldi. Kürdistan halkı, Irak devletinden umudunu kesti. Kürdistan halkı, yenilgiye uğramış bir tarihin tekrarlanmasını istemiyor. Meşru ve normal bir haktan söz ediyoruz. Kürdistan halkı şiddetten uzak barışçıl yollarla haklarına kavuşarak, Bağdat ve komşu ülkelerle olabilecek en iyi ilişkilere sahip olmak istiyor. Referandumun amacı, Kürdistan halkının dünyada barış ve bağımsızlığı savunanlara mesaj vermesidir.

Kürdistan halkı, barış içinde ve gelişmiş bir yaşam için bağımsız olmak zorundadır. Kürdistan halkı, Irak'la olabilecek sorun ve savaşlardan korunmak için kendi bağımsızlığını ilan etmek zorundadır. Bu nedenle de sorunların daha fazla derinleşmemesi ve yeni sorunların yaşanmaması için Kürdistan ve Irak'ın iki iyi komşu olarak kalması çok daha iyidir. Çektiğimiz tüm acıların karşılığı ve yaşadığımız felaketlerin tekrarlanmaması için bağımsızlığa doğru adım atmamız gerekiyor. Halkımız, devrimlerini özgürlük ve bağımsızlık uğruna yaptı. Kürdistan halkı, geçmiş yüzyılda varlığını sürdürmek ve kendini korumak adına büyük bedeller ödedi. Sizler ise tüm ulusal etkinliklerde mertlik rolüne sahip oldunuz. 25 Eylül'de yapılacak referandumda ulusal, vatansever ve demokratik bir sorumlulukla bağımsızlığa destek vermenizi istiyorum. Esarete son vermek ve özgürlüğe kavuşmak için bağımsızlığa oy verelim. Şehitlerimize vefa, barış, kalkınma, mutluluk ve gelecek nesillere bağımsız bir ülke bırakmak için referanduma destek vermenizi bekliyorum.”

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

707332

Haber Ara