Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İsrail’in işgali altındaki toprakların yakınına Süleymani’nin heykeli dikildi

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin heykeli, Lübnan’ın güneyindeki işgal devleti İsrail sınırına yakın Marun el-Ras bölgesine dikildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 12:59:23

İsrail’in işgali altındaki toprakların yakınına Süleymani’nin heykeli dikildi

buyuk_234

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin heykeli, Lübnan'ın güneyindeki işgal devleti İsrail sınırına yakın Marun el-Ras bölgesine dikildi.

Heykel'in açılış törenine Lübnan Hizbullah'ı destekçileri ile İran ve Irak'tan gelen çok sayıda davetlinin katıldığı bildirildi.

ABD'nin, 30 Ocak 2020 tarihinde Irak'ın başkenti Bağdat Havalimanı'nda Haşd-i Şabi güçlerine ait bir konvoyu hedef aldığı saldırıda İran Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşd-i Şabi komutanı Mehdi el Mühendis hayatını kaybetmişti.

İran ve Irak'taki İran destekli milisler, Kasım Süleymani'nin ve Hizbullah Tugayları Komutanı Ebu Mehdi el Mühendis'in öldürülmesinden sonra suikastlerin öcünü almaya and içmişti.

İran, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak, ABD'nin Irak'taki iki üssüne füze saldırısı düzenlemişti.

İran, füze saldırılarında çok sayıda ABD askerinin öldüğünü açıklamasına rağmen; ABD ise bunu yalanlamıştı. ABD'den yapılan açıklamalarda, İran'ın füze saldırılarında herhangi bir ölüm ve yaralanma olmadığını belirtse de, son günlerde ABD Savunma Bakanlığı'ndan peyderpey yapılan açıklamalarda, füze saldırılarından etkilenen çok sayıda askerin Avrupa ülkelerindeki hastanelere kaldırıldığını itiraf etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara