Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

“İsrail’in her saldırısına bombalama ile karşılık vereceğiz”

Filistin Direniş Komitelerinin silahlı kolu olan Al-Nasser Salah Al-Din Tugayları, İsrail'in yeni bir denklem empoze etmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Tel Aviv’in her borbardımanına bombalama ile karşılık vereceğiz” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-17 08:05:06

“İsrail’in her saldırısına bombalama ile karşılık vereceğiz”

İşgal devleti İsrail'in geçen haftadan beri kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne aralıklarla düzenlediği saldırılara, Filistinli direniş örgütlerinin sert tepkisi sürüyor.

Filistin Direniş Komitelerinin silahlı kolu olan Al-Nasser Salah Al-Din Tugayları, işgal devleti İsrail'in yeni bir denklem empoze etmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Tel Aviv'in her borbardımanına bombalama ile karşılık vereceğiz. Siyonist saldırılar karşısında susmayacağız” dedi.

Gazze merkezli örgüt Al-Nasser Salah Al-Din Tugayların kısa açıklaması, İsrail topçularının kuzey Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun kasabasının doğusundaki bir saha kontrol noktasını bombalaması sonrasında geldi.

Bir İsrail ordusu sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden patlayıcı ve yangın çıkaran balonların fırlatılmasına ve sınır çitlerinde gece kargaşası olaylarına yanıt olarak ordu tanklarının Gazze Şeridi'ndeki bir Hamas noktasını bombaladığını" duyurdu.

Ekran Resmi 2020-08-17 07.48.41

Al-Nasser Salah Al-Din Tugayları, geçen Pazar günü, Gazze yakınlarındaki İsrail yerleşimlerine yangın balonlarının yeniden uçurulmaya başladığını belirterek, "İsrail, ateşkes anlayışlarını kabul edene kadar balonların uçurulmasının devam edeceğini" belirtmişti.

Kaynak: Filistin Ajansları

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara