Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

İsrail'in 'güvenlik tedbirleri' işe yaramıyor...

'Kamyonlu eylem, işgal rejiminin güvenlik ve askeri aygıtlarının, aldıkları güvenlik tedbirlerinin işe yaramadığını göstermiştir...'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 22:06:24

İsrail'in 'güvenlik tedbirleri' işe yaramıyor...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Filistin Enformasyon Merkezi'nde "Avni Sadık" mahlasıyla bir yazı yayınlandı. Kudüs'teki kamyonlu eylemi mercek altına alan yazının ilgili kısmını sizler için derledik:

"AYAKLANMALAR" BASTIRILMADI

Birincisi, belki de en önemlisi, bu eylem işgal rejimi liderleriyle komutanlarının eylemden birkaç hafta önce, Ekim 2015 tarihinde başlayan ayaklanmayı bastırdıkları yönünde yaptıkları açıklamaların doğru olmadığını ortaya koydu.

Eylem, başkaldırı ve intifadanın halen devam ettiğini herkese gösterdi.

İSRAİL'İN "ÖNLEMLERİ" İŞE YARAMIYOR

Aynı şeklide eylem, işgal rejiminin güvenlik ve askeri aygıtlarının aldıkları güvenlik tedbirlerinin işe yaramadığını, Filistinli gençlerin işgale karşı koymada kararlı olduklarını, dolayısıyla uygulanan her türlü güvenlik tedbirini aşmaya muktedir olduklarını ortaya koydu.

Tedbirler işe yaramıyor çünkü şehit Nail Kanber, eski esirdi ve İsrail eski askerleri aslında hep "mercek altında" tutar.

TAKİP EDİLEN YÖNTEM YANLIŞ

Siyasi düzlemde ise eylem, İsrail ve Filistin'de takip edilen yönteme bir darbe indirdi. Eylem, çözümün Filistinlilerin sorunlarını görmezlikten gelme ve bazı Arap rejimleriyle ilişkiyi geliştirmekte olduğunda ısrar eden Netanyahu'nun hayallerini suya düşürdü.

EL FETİH YÖNETİMİNE BİR MESAJ

Eylemin Filistin Yönetimi açısından mesajı ise, anlamsız görüşme ve pazarlıkların işgale karşı duran ve kendilerini buna adayanların işi olmadığını ortaya koydu.

KOMİK BİR TARAFI VAR...

İşgal rejiminin eyleme tepki verirken insanı en çok güldüren husus ise, işgal rejiminin okul müfredatlarında şiddete tahrik içerikler olduğu gerekçesiyle eylemden Filistin Yönetimi'ni sorumlu tutmasıdır. Onlara göre demek ki Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle yaptığı koordinasyonla ortaya koyduğu tavır ve gönüllü hizmet şiddeti engellemeye yetmiyor.

İSRAİL YÖNETİMİNİN ÇELİŞKİLERİ

Siyonist Başbakan Netanyahu'nun eylem karşısında afalladığını ve meydana gelen eylemi engelleme konusunda bocaladığını gösteren en açık delil, onun eylemi yapan şahsın IŞİD militanı olduğunu iddia etmesidir. O bunu söylerken, işgal polisi ise eylemi yapan şahısla ilgili herhangi bir ipucuna sahip olmadıklarını söylüyordu. İki tarafın da saçmalığı ortada. Netanyahu eylemden iki saat sonra bu açıklamayı yaparken, işgal polisi daha soruşturma bile açmamıştı. Peki, hangi delillerden bahsedilebilir? Polise gelince, nasıl bilgi sahibi değil. Hâlbuki eylemi yapan kişi özgürlüğe kavuşmuş eski bir esirdir. İkincisi araçlı eylem Filistin tarihinde yapılmış ilk eylem de değildir. Şimdiki intifadada daha önce birçok kez araçlı eylem meydana geldiği gibi, IŞİD ve El-Kaide'nin henüz ortaya çıkmadıkları birinci intifada da benzer eylemler meydana gelmişti. İlk araçlı eylem 18 Şubat 1987 tarihinde gerçekleştirildi. Eylemi bir Filistinli Nablus yakınlarındaki Asker Mülteci Kampında Siyonist Sınır Muhafızlarına yönelik olarak gerçekleştirdi. Eylemde iki asker yaralanırken, eylemi yapan Filistinli şehit edildi.

NELER YAŞANDI?
(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

446002_1

454186

454567

Haber Ara