Dolar

32,5700

Euro

34,7542

Altın

2.410,68

Bist

9.645,02

İsrail'in Gazze'ye sokmadığı AP heyeti: Ne saklıyorsunuz?

İsrail, Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) beş kişilik heyetin Gazze Şeridi’ne girişine izin vermedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 13:48:09

İsrail'in Gazze'ye sokmadığı AP heyeti: Ne saklıyorsunuz?

Deutsche Welle'nin aktardığına göre, Avrupa Parlamentosu'nun Filistin ile İlişkiler Heyeti Başkanı Kıbrıslı parlamenter Neoklis Sylikiotis, İsrail makamlarının kararını 'keyfi' ve 'kabul edilemez' şeklinde nitelendirdi. Sylikiotis, 'Gazze'ye erişime yönelik sistematik engelleri' kınayarak, "Orada bizlerden saklanacak ne var ki?" sorusunu yöneltti.

Açıklamada, Avrupalı parlamenterlerin benzer ziyaret girişimlerinin 2011 yılından beri engellendiğine dikkat çekilerek, sadece bir kez AP bütçe komitesi başkanı önderliğindeki bir ekibin ziyaretine izin verildiği belirtildi.

DANİMARKALI PARLAMENTER: SKANDAL

AP'nin Filistin ile İlişkiler Heyeti başkan yardımcılarından Danimarkalı parlamenter Margarete Auken da Twitter hesabından, "İsrail yine bir AP heyetinin Filistin bölgesi Gazze'ye girmesine izin vermedi. Dönüşümüzden önceki akşam. Bu bir skandal" mesajını paylaştı.

​İsrail Savunma Bakanlığının Gazze'ye girişlerden sorumlu birimi ise AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, 'İsrail politikalarına göre İsrail-Gazze Şeridi arasındaki geçişlerde Gazze'nin kalkınmasına yönelik ekonomi ve altyapı alanında çalışan profesyoneller ve insani yardım yetkilileri ile Filistin Özerk Yönetimi ya da İsrail'de görev yapan diplomatlara izin verildiği' belirtildi.

AP heyetinin başkanı Sylikiotis ise bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, uluslararası toplumu Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

 

Haber Ara