Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yılı

İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yılı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 17:35:23

İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yılı
Birleşimiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, İsrail'in geçen yıl Gazze'de 51 gün süren askeri operasyonunun 1967'de başlayan işgalden beri "en ölümcül" ve "en yıkıcı" saldırılara neden olduğunu söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Laerke, geçen yıl çatışmalarda sınırlar kapalı olduğu için sivillerin Gazze'den ayrılamadığını ve saklanacak güvenli yerleri olmadığını hatırlattı.

Gazze nüfusunun yüzde 28'nin çatışmalarda yerinden edildiğini ve bunun şimdiye kadar yaşanan en büyük yerinden edilme olduğuna dikkati çeken Laerke, "İsrail'in geçen yıl Gazze'de 51 gün süren askeri operasyonu 1967'de başlayan işgalden beri en ölümcül ve yıkıcı saldırılara neden oldu" dedi.

Çatışmaların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, savaşın etkilerinin hala devem ettiğini ve geçen yıl yaşanan eşi benzeri görülmemiş ölüm ve yıkımların hala Gazze halkını sarsmaya devam ettiği ifade etti.

Laerke ayrıca "Gazze'de çatışmalarda zarar gören 12 bin 500 den fazla evin yeniden inşası, inşaat malzemelerinin ithal edilmesi İsrail tarafından kısıtlandığı ve Filistin hükumetinin görevini yerine getirememesi nedeniyle başlayamadığı için 100 binden fazla insan yerinden edilmiş durumda. 120 bin kişinin suya erişimi yok, nüfusun yüzde yedisi açlık tehlikesi ile karşı karşıya ve yüzde 80'i insani yardımlara bağlı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara