Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 21:18:05

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
Kudüs'te İsrail askerleri tarafından vurulan bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde çıkan olaylarda onlarca Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Esirler Kulübünce yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere yönelik bıçaklı eylem düzenlediği iddiasıyla İsrail askerleri tarafından vurulan Mahmud Ganimat isimli Filistinli gencin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu olayda Ganimat'la beraber vurulan ve gözaltına alınan diğer Filistinli gencin sağlık durumuna ve tutulduğu yere ilişkin bilgi alınamadığı kaydedildi.

- Batı Şeria'da gerginlik

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın El-Bira kenti girişinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandığı, onlarca Filistinlinin plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandığı, birçok kişinin de göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, "El-Halil kentinin Babu'z Zaviye semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı. Olayda 3'ü gerçek mermi sonucu 6 Filistinli yaralandı, 1 kişi de göz yaşartıcı gaz sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Yaralılar El-Halil Devlet Hastanesine kaldırıldı" bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde de Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede, 1 Filistinlinin vücudunun çeşitli yerlerine şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu, 2'sinin de plastik mermi sonucu yaralandığı ve Tulkerm Devlet Hastanesi kaldırıldığı belirtildi.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylara sahne oluyor.

Haber Ara