Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

İsrail'in Doğu Kudüs'te 108 konut daha yapacağı duyuruldu

İsrail rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan 'Ramat Shlomo Yahudi yerleşim birimi'ne 108 adet yeni konut inşa edilmesi planını onayladığını açıkladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 17:58:04

İsrail'in Doğu Kudüs'te 108 konut daha yapacağı duyuruldu

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre, Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan, ultra-Ortodoks Yahudilerin oturduğu Ramat Shlomo yerleşim birimine 108 yeni konutun inşa edilmesini onayladı.

Haberde, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 2010'daki İsrail ziyareti sırasında bu yerleşim biriminin genişletilme kararının duyurulduğu ve söz konusu inşaat çalışmalarının o dönem İsrail rejimi ile eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi arasında krize neden olduğu ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 4 yıl önce ABD başkanlığına seçilmesiyle beraber İsrail yönetimi, Ramat Shlomo'da dondurulan inşaat faaliyetlerini yeniden başlatmış, o tarihten bu yana yüzlerce konut inşa edilmişti.

Konut inşa ederek işgal

İsrail'in Haaretz gazetesinde bugün yer alan haberde ise, İsrail'in Doğu Kudüs'te binlerce konut inşasını, ABD Başkanı Joe Biden'in Ocak 2021'de görevi devralmadan önce onaylamayı planladığı belirtilmişti.

Haberde, Kudüs'teki İsrail belediyesinin ve İsrail Toprak Kurumunun, gelecek iki ay boyunca inşaat planlarını belirlemek, onaylanmasını hızlandırmak için çalışacaklarına işaret edilmişti.

ABD'deki seçimlerde başkan seçilen Demokrat Parti adayı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris, seçim kampanyaları sırasında Arap-İsrail çatışmasını çözmek için "iki devletli çözüme” bağlı olacaklarını ve Batı Şeria'da "ilhaka" karşı çıkacaklarını belirtmişti.

Buna karşılık İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme ile ilhak planı konusunda eski Başkan Trump ve yönetiminden kayıtsız şartsız destek alıyordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara