Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

İsrail’in, 'Demir Kubbesi', 690 direniş füzesinden ancak 240’ını yakalayabilmiş!

İsrail'in çok övündüğü ve 'aşılmaz' dediği, ‘Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi’nin, Gazze’den atılan 690 direniş füzesinden ancak 240’ını yakalayabildiği ortaya çıktı. Rus askeri yetkililer ise, Demir Kubbe ile S-400’ün karşılaştırılamayacağını söylediler.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-07 17:24:36

İsrail’in, 'Demir Kubbesi', 690 direniş füzesinden ancak 240’ını yakalayabilmiş!

İşgal devleti İsrail'in çok övündüğü ve 'aşılmaz' dediği hava savunma sistemi, ‘Demir Kubbe'nin, Gazze'den atılan direniş füze ve roketleri karşısında aciz kalması dünya medyasında konuşulmaya devam ediliyor.

İsrail'in Demir Kubbesi, Gazze Şeridi'nden 2 günde fırlatılan 690 füzeden sadece 240'ını durdurabildiği, büyük kayıplardan korkan Netanyahu hükümetin bu yüzden acil ateşkes istemek zorunda kaldığı öne sürüldü.

FÜZELER KARŞISINDA ACİZ DEMİR KUBBE SORGULANIYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF), 4 ve 5 Mayıs'ta, 48 saat içinde İsrail'e Gazze Şeridi'nden 690 füzenin ateşlendiğini, 'Füze Savunma Sistemi Demir Kubbe'nin sadece atılan füzelerden 240'ını yakalayabildiğini, direniş roketlerinden 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklaması, gözlerin 'Demir Kubbe'nin sorgulanmasına yol açtı.

Rus Askeri istihbarat araştırma departmanı başkanı Yaakov Amidror, İsrail gazetesi Jeruselam Post gazetesine verdiği demeçte, 'Demir Kubbe' sisteminin, atılan tüm füze ve roketleri iki nedenden dolayı engelleyemediğini söyledi. Önemli sorunlardan biri, sistemin tanımadığı çok yakın mesafeden bazı füze ve roketlerin fırlatılması olarak adlandırdı. İkincisi, gelişmemiş ve ıssız olduğu düşünülen bölgelere atılan füzeleri engellememesidir.

‘DEMİR KUBBE BASİT BİR SİSTEM'
S-400'LE KARŞILAŞTIRILAMAZ'

Rus, 'Vatan Arsenal Arsenal' dergisi Başkanı Viktor Murakhovsky ise, “Demir Kubbe” etkili bir sistem olarak sunuluyor, ancak yine de S-400'lerle kıyaslanamaz” derken, şunları söyledi:
“Demir Kubbe, yönlendirilmemiş roketlere, özellikle harç mermilere karşı koruma sağlayan sabit bir sistemdir. Büyük bir mühimmat, kısa menzilli füzeler var ve prensip olarak, oldukça basit bir sistem. Filistinli gruplar, İsrail'e yönelik saldırılarında Rus veya Amerikan çok fırlatmalı roketatarlar gibi özellikleri bakımından çok daha basit ev yapımı Kassam füzelerini kullanıyor.
Demir Kubbe, yakalanma sayısı ve kaçırılan füzelerin sayısı bakımından karşılaştırılırsa, yine de yüzde 90'dan daha yüksek bir verimi vardır. Yansıma hedeflerinin sadeliği göz önüne alındığında bile, hava savunma sistemleri için bu çok yüksek bir rakamdır.
S-400 başka bir amaç, başka bir seviye için bir sistemdir. Bu, uzak mesafedeki nesneleri kapsayan bir hava savunma sistemidir. İşlevsellik veya yetenekler açısından karşılaştırılamazlar.”



Haber Ara