Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

İsrail'in cenazelerini alıkoyduğu Filistinliler

İsrail'in cenazelerini alıkoyduğu Filistinliler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:52:55

İsrail'in cenazelerini alıkoyduğu Filistinliler
İsrail'in naaşını 11 ay sonra teslim ettiği Filistinli Sair Ebu Gazale, izin verilmediği için sadece küçük bir grubun katılabildiği cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İsrail tarafından naaşları alıkonulan Filistinlilerin ailelerinin avukatı Muhammed Alyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 11 aydan bu yana naaşını alıkoyduğu Filistinli Ebu Gazale'nin bu sabah 25 kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Kudüs'ün Salahaddin Caddesinde bulunan Mücahitler Kabristanı'na defnedildiğini söyledi.

Ebu Gazale'nin naaşının dün gece yarısından sonra ailesine teslim edildiğini belirten Alyan, İsrail polisinin cenaze töreni sırasında kabristan ve çevresinde konuşlandığını, törene katılanların arandığını ve gazetecilerin bölgeye girişine izin verilmediğini kaydetti.

İsrail'in Kudüs'ten olan Filistinlilerin naaşlarını teslim etme sözü verdiğini hatırlatan Alyan, oğlu Beha Alyan'ın da aralarında bulunduğu Kudüs'ten 3, Batı Şeria'dan ise 10 Filistinlinin naaşının hala İsrail'in elinde olduğunu dile getirdi.

Ebu Gazale, Ekim 2015'te Tel Aviv'de "bıçaklı saldırıda bulunduğu" iddiasıyla polisler tarafından vurulmuştu.




VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara