Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail'in Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için mezarlık inşasına tepki

Kalkilya Valisi Rafi Ravacbe, İsrail'in kentte Yahudi yerleşimciler için büyük bir mezar inşa etme yönünde aldığı kararı kınadı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-10 14:57:29

İsrail'in Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için mezarlık inşasına tepki
Batı Şeria'daki Kalkilya kentinin Valisi Rafi Ravacbe, İsrail'in kentte Yahudi yerleşimciler için büyük bir mezar inşa etme yönünde aldığı kararı kınadı.

Vali Ravacbe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin mezarlığı inşa etmeyi planladığı arazinin, şehrin güneyinde yer aldığını söyledi.

İsrail hükümetinin ABD'nin yanlı tutumunu fırsat bilerek Filistin topraklarını ele geçirmek için özel kararlar aldığını belirten Ravacbe, İsrail'in insanlara, toprağa, ağaçlara ve taşlar dahil her şeye zarar verdiğini vurguladı.

Söz konusu kararı kınayan Ravacbe, halk direnişi ve yasal yollarla karara karşı mücadele için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Ravacbe, İsrail'in, Ayrım Duvarı'nı inşa etmeye başladığı 2002'den bu yana Kalkiya kentinde yaklaşık 36 bin dönüm araziye el koyduğunu ifade etti.

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Kurumu ile Batı Şeria'nın kuzeyindeki yerleşim birimleri konseyi, Yahudi yerleşimciler için 140 dönümlük bir arazide 35 bin mezarlığın yer alacağı büyük bir mezarlığın inşa edilmesi kararı almıştı.

Haber Ara