Dolar

32,5059

Euro

34,9169

Altın

2.447,53

Bist

9.711,72

İsrail’in, BAE ile ilgili en büyük korkusu!

‘Israel Hayom’ gazetesi, Körfez ülkesi BAE ile normalleşme anlaşması imzalayan İsrail’in, bu ülkede meydana gelebilecek Tel Aviv karşıtı bir hükümet değişikliğinden korktuğunu yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 07:56:32

İsrail’in, BAE ile ilgili en büyük korkusu!

Veliaht Prens Muhammed bin Zayed yönetimindeki BAE ile normalleşme anlaşması imzalayan işgal devleti İsrail'i şimdiden 'korku' sardı.

‘Israel Hayom' gazetesi, Körfez ülkesi BAE ile normalleşme anlaşması imzalayan İsrail'in, bu ülkede meydana gelebilecek Tel Aviv karşıtı bir hükümet değişikliğinden korktuğunu yazdı.

“Israil Hayom" gazetesi, "İsrailli yetkililer, Birleşik Devletler'in BAE'ye gelişmiş silahlar satacağından ve Emirlikler ve diğer Körfez ülkelerinde kararın değişmesinden endişe duyuyorlar" dedi.

Gazete, "Emirlikler ve diğer Körfez ülkelerinde iktidarın dizginlerini başka bir hükümetin eline alacağına dair kamuoyuna açıklanmayan bir korku" olduğuna dikkat çekti.

Gazete bir İsrailli askeri yetkilinin "Şu anda barış rüzgarlarından faydalanıyoruz; ancak rüzgarların hızla yön değiştirebileceği istikrarsız bir bölgede yaşıyoruz. Bu nedenle, bölgedeki diğer ülkelere kıyasla her zaman en az bir adım önde olmaya hevesliyiz" dedi.

Gazete, İsrailli yetkililerin özellikle F-35 uçaklarının BAE'ye olası satışlarından endişe duyduklarına ve bunun da bölgede "İsrail'in niteliksel stratejik avantajını azaltan" bir silahlanma yarışına yol açabileceğine dikkat çekti.

Öte yandan İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında "ilişkilerin tamamen normalleşmesine" ilişkin anlaşmanın resmi imza töreninin 15 Eylül'de (yarın)  Beyaz Saray'da yapılması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, 1979'da Mısır'ın ve 1994'te Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Kaynak: Israel Hume ve ajanslar

Haber Ara