Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

İsrail'in 40 yıllık sırrı: Koenig Belgeleri

İsrail'de 40 yıl önce yazılan ve sır gibi saklanan 'Koenig Belgeleri' olarak bilinen gizli dökümanların bazı detaylarına ulaşıldı. Siyonizmi öven belgeler, bugün İsrail'in uyguladığı pek çok haksız politikanın temelini oluşturuyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-27 12:25:00

İsrail'in 40 yıllık sırrı: Koenig Belgeleri

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; İsrail'de Siyonizmi esas alan Alignment Partisi'nin üyelerinden Yisrael Koenig tarafından 1976 yılında yazılarak, İsrail hükümeti ve İçişleri Bakanlığı'na gönderilen Koenig Mutabakatı olarak bilinen belgenin detayları yıllar sonra ortaya çıktı. Bir dönem İsrail'de İçişleri Bakanlığı yapan Koenig tarafından yazıldığı öne sürülen ve İsrail tarafından hala saklanan belge, İsrail'in bugün uyguladığı haksız ve ırkçı müdahalenin temelini oluşturuyor.

İsrail'in bugün Filistinlilere karşı uyguladığı haksız politikalarının geçmişi, 40 yıllık 'Koenig Belgeleri'ne mi dayanıyor?

Middle East Eye'da yer alan habere göre, Koenig belgesi ilk olarak Al-Hamishmar isimli İsrail gazetesinde 1976 yılında yayınlandı. İbranice yayın yapan gazetede belgenin bir kısmı yayınlandı. Gazetede özellikle "İsrailliler Filistinlilerle nasıl başa çıkabilir" şeklinde ırkçı yaklaşım ve tavsiyelerin yer alması dikkati çekmişti.

Yayınlandığı dönemde bu ırkçı belgenin kim tarafından hazırlandığı açıklanmadı. İsrail halkına, bu belgenin İsrail hükümeti tarafından onaylanıp onaylanmadığı da duyrulmadı, ancak İsrail hükümetinin o günkü tavrı da tıpkı bugün olduğu gibi, Koenig Belgesi'ni doğrular nitelikteydi.

İsrail hükümetinin bugün hala erişim izni vermediği belge, İsraillilere, Filistinlilere yönelik korkutma ve düşmanlığı körükleyen bir planı sunuyor. İsrail'in belgeleri hala gizlemesi, bazı gerçeklerin belgelerde saklandığı yönündeki yorumlara neden oluyor.

Hamishmar gazetesinde yayınlanan kısmı ile, Koenig Belgesi'nin içeriğinde İsraillilere öğütlenen insanlık dışı maddeler şu şekilde:

"ARAPLARIN BAŞINI EZİN!"

Arapların ve Filistinlilerin İsrail için "düşman" olduğunun vurgulanmasıyla başlayan belgelerde, İsrail'e karşı dik başlı, sesini yükselten ve söz sahibi olan Arap vatandaşları için 'Onların sesini kesin' ifadeleri yer alıyor. Arapların kendine güvenini azaltmak ve yok etmek için Yahudileştirmeyi hızlandırma tavsiyeleri veriliyor.

"ZAYIF ARAP LİDERLER"

Belgede, Arapların zayıf kalması için zayıf İsrail'in Arap liderlere ihtiyaç duyduğu açıkça belirtiliyor. İsrail'deki siyonist partilere birleşme çağrısı yapılarak, Araplara karşı üstünlük sağlamanın tek yolunun bu olduğu kaydediliyor.

"ARAPLARA İŞ VERMEYİN!"

İsrail'in hizmet sektöründe Arap nüfusa muhtaç olduğunun altının çizildiği belgede, "Arapları İsrail fabrikalarında çalıştırmayın. Yahudi işçileri istihdam edin. Araplara para kazandırmayın" şeklinde ırkçı çağrıda bulunuluyor.

"ARAP GENÇLERİNE EĞİTİM VERMEYİN!"

Arap gençliğinin iyi bir eğitim almasının İsrail açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu aktaran belgede, "Arap gençlerine kesinlikle ve kesinlikle eğitim fırsatı vermeyin. Eğitimli Arap sayısını kısıtlayın" çağrısı yapılıyor.

"SIKI KONTROLLERLE TAHRİK EDİN"

İsrail'in yıllardır çok iyi bir şekilde uyguladığı bu maddede ise Arapların kendi topraklarında ev yaptırması yasaklanıyor ve şu ifadeler kullanılıyor:

"Yeni evler inşa etmelerine izin vermeyin, onları sıkı kontrollerden geçirerek tahrik edin, onları kışkırtın"

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara