Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

İsrail ile Yunanistan’dan 1.65 milyar dolarlık anlaşma

İsrail ile Yunanistan, savunma iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, İsrail'in Yunan Hava Kuvvetleri için eğitim merkezi kurup işletmesine dair 1.65 milyar dolar değerinde 22 yıllık bir sözleşmeyi kapsıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-18 13:49:54

İsrail ile Yunanistan’dan 1.65 milyar dolarlık anlaşma

İsrail ile Yunanistan savunma yetkilileri Mora Yarımadası'nın güneyinde uluslararası bir uçuş eğitim merkezi kurulması için anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında Kalamata şehrindeki askeri havaalanı 22 yıllığına İsrail'e kiralanacak ve İsrailli savunma şirketi Elbit Systems burada Yunan Hava Kuvvetleri için bir eğitim merkezi kuracak.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, 1.65 milyar dolar değerindeki bu sözleşmenin İsrail ile Yunanistan arasında bugüne kadarki en büyük savunma tedarik anlaşması olduğuna dikkat çekildi.

Elbit Systems'in işleteceği eğitim merkezi, İsrail'in kendi hava akademisini model alacak.

Elbit'in İtalyan şirketi Leonardo'nun ürettiği M-346 eğitim uçaklarından 10 tane konuşlandırılacağı uçuş eğitim merkezinde ayrıca Yunan hava kuvvetlerinin tüm eğitim filosu, yani onlarca M-346 ve T-6 uçağı bulunacak.

Yunanistan'ın T-6 uçaklarının güncellenerek kullanılması için kitler tedarik edecek Elbit, ayrıca eğitim, simülatörler ve lojistik destek sağlayacak.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Bu programın İsrail ile Yunanistan'ın kabiliyetlerini artıracağı, ekonomilerini güçlendireceği ve böylece ülkelerimiz arasındaki ortaklığın savunma, ekonomik ve siyasi düzeylerde derinleşeceğinden eminim" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara