Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'İsrail ile savaşan grupları destekliyoruz'

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, 'İran, İsrail ile savaşan tüm grup, cephe, oluşumu destekler' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 16:05:51

'İsrail ile savaşan grupları destekliyoruz'

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Lübnan'da yayınlanan el-Ahbar gazetesine verdiği röportajda, Tahran'ın Hamas'a desteğinin devam edeceği sinyalini verdi.

Şahıslar değil, hareket ve oluşumlarla çalıştıklarını dile getiren Burucerdi, "Hamas, İsrail ile savaşan bir cihat hareketidir. Bazen şahıslar, süreç içinde çizgiden uzaklaşıp temel yaklaşımı terk edebilir. Bizim açımızdan Hamas konusunda esas olan İsrail'e karşı direnişidir. İki pozisyon var, ya İsrail'in yanındasınızdır, ya da karşısında. Hamas, İsrail'in yanında değil bilakis karşısında. Hamas'ın bazı bölgesel konularda hata yaptığını düşünüyorsak bunu diyalog yoluyla çözme yoluna gideriz" dedi

Burucerdi, Filistin konusunda tutumlarının koşulsuz olduğunu belirterek, şu ifadelerine yer verildi:

"İran, İsrail ile savaşan tüm grup, cephe, oluşumu destekler. Dolayısıyla Hamas, İslami Cihat ve diğer direniş grupları, tabi ki Hizbullah'ı da destekliyoruz. Bizim anlayışımıza göre bugün Suriye'de olanların ana nedeni Suriye rejiminin İsrail karşısındaki direniş safındaki  gösterdiği cesaretten dolayıdır. Biz, Suriye rejimini de bu nedenle destekliyoruz"   

Haber Ara