Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

“İsrail ile savaş caiz değil” fetvasına İstanbul’dan karşı fetva: İsrail

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh’in “İsrail ile savaş caiz değil” fetvasına karşı İstanbul’da toplanan 300 kadar İslam alimi karşı fetva verdi: İsrail ile savaş vaciptir!

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 16:30:24

“İsrail ile savaş caiz değil” fetvasına İstanbul’dan karşı fetva: İsrail

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh'in geçtiğimiz günlerde büyük tepki çeken İsrail'le savaşmanın caiz olmadığı yönündeki fetvasına İstanbul'da toplanan alimlerin karşı fetvası gecikmedi. İstanbul'da “Ümmetin Alimleri Paktı” olarak buluşan dünyanın farklı coğrafyalarından ve 36 farklı kurumdan 300 kadar İslam alimi, İsrail ile savaşın dini bir vecibe olduğunu vurguladı.

AA'nın haberine göre “Ümmetin Alimleri Paktı”ndan yapılan açıklamada İsrail ile savaşın dini bir vecibe olduğu vurgulanarak "İsrail ile ilişki kurmanın İslam şeriatına göre haram olduğu" ifade edildi.

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh, geçtiğimiz aylarda yerel bir televizyon kanalında katıldığı programa telefonla bağlanan izleyicinin geçen temmuz ayında Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla ilgili sorusuna verdiği cevapta, “İsrail'e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas'ın terör örgütü olduğunu ve Hizbullah'a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini” cevabını vermişti.

Haber Ara