Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail ile Gazze arasına ayrım duvarı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi sınırı boyunca 'ayrım duvarı' inşa etme kararı aldığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 09:41:07

İsrail ile Gazze arasına ayrım duvarı

İsrail devlet radyosunun haberinde, Ordunun, Filistinlilerin İsrail'deki Yahudi yerleşimlerine sızmasını engellemek için Gazze Şeridi sınırı boyunca 65 kilometre uzunluğunda ayrım duvarı inşa etme projesini kabul ettiği belirtildi.

Ayrım duvarının sızmalara karşı teknolojik sistemlerle donatılacağı aktarılan haberde, duvarı inşa kararının Filistinlilerin sınır ihlalini tekrarlamasından dolayı alındığı ifade edildi.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki ayrım duvarı

İkinci İntifada'da inşa edilmeye başlanan ve illegal kabul edilen ayrım duvarı, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağı koparıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce Batı Şeria'da El-Halil şehrinin güney bölgesini de dışarıda bırakacak şekilde, ayrım duvarının tamamlanmayan kısımlarının hızla bitirilmesi için talimat vermişti.

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.

Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 30'u bulurken, olaylarda 6 İsrailli de öldü.

Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bunlardan 15'inin de yaralı olduğunu söylemişti.

Haber Ara