Dolar

32,4957

Euro

34,8199

Altın

2.489,41

Bist

9.539,26

İsrail için inceleme talebi

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat, İsrail'in Filistinlileri öldürmesi için acil inceleme başlatılmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 16:40:35

İsrail için inceleme talebi

AA'da yer alan habere göre, Ureykat yaptığı basın açıklamasında, BM Hukuk Dışı, Keyfi ve Yargısız İnfazlar Özel Raportörü Christof Heyns'e İsrail'in Filistinlileri öldürmesi konusunda acil inceleme talebini içeren mektubu yolladığını belirtti. 

İsrail askerleri tarafından vurulduktan sonra sağlık ekiplerinin müdahale etmesi engellenen Filistinli çocuk Ahmed Manasır'nın görüntülerine de değinilen açıklamada, Ahmed'in tıbbi müdahale beklerken maruz kaldığı küfürlerin ve aşağılamaların kabul edilemez olduğunu, İsrail'in işlediği suçların önüne geçilmesi için acil önlemler alınmasının gerekli olduğu ifade edildi.

Açıklamada Ureykat'ın "İsrail halkımıza temel insan haklarını tanımıyor. Yerleşim alanları yapmaya devam ediyor ve evlerini yıktığı halkımızı göçe zorluyor. Kudüs askeri kışlaya döndü. Kentin tüm giriş çıkışlarına onlarca beton blok koyulmuş durumda. Barışı tesis etmenin tek yolu İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline son vermesidir. Bununla birlikte İsrail halkımızı topyekun bir savaşa zorlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Haber Ara