Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

İsrail'i protesto edip bayrak yaktılar

İsrail'in kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu üyeleri İsrail'i protesto edip bayrak yaktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-13 16:39:20

İsrail'i protesto edip bayrak yaktılar
İsrail'in kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu üyeleri İsrail'i protesto edip bayrak yaktı.

69 yıl önce 14 mayıs 1948 yılında kurulan İsrail'in kuruluş yıl dönümünde tüm ülkeden tepkiler gelmeye devam ediyor. Tepkilere bir yenisi de Sakarya'da eklendi. Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu üyeleri ve vatandaşlar İsrail'i protesto etmek için bir açıklama yaptı. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleşen eylemde grup adına açıklama yapan Ali Gürler, "Son yıllarda Filistin mücadelesinin yalnız bırakıldığını gözlemliyoruz, bu ciddi bir sorundur. Gün ihtilafları bir kenara bırakıp ümmet olma günüdür. Bundan 69 yıl önce Siyonist İsrail coğrafyamıza bir zehirli ur misali yerleştirildi. 15 Mayıs 1948, "Büyük Felaket Günü" ya da "Nekbe Günü" olarak tüm İslam dünyasında anılıyor. O tarihten bugüne, yani 69 yıldır Filistin halkı ve İslam ümmeti esaretin ve sefaletin acısını yaşıyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs bugün esirdir. Filistin toprakları işgal altındadır. 7 milyon Filistinli vatanlarından uzakta mülteci kamplarında zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Gazze ve Batı Şeria'da kalanlar ise her türlü maddi ve manevi işkenceye maruz kalıyorlar, her gün birkaç canı şehit veriyorlar. Siyonist İsrail'in değişik dönemlerde Filistin'de, Lübnan'da yaptığı katliamlarda on binlerce Filistinli kardeşimizi kaybettik. Bütün bu karamsar tabloya rağmen Filistin halkı direnmeye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Gürler sözlerinin devamında, "Dünya egemenleri, başta Amerika olmak üzere tüm müstek bir güçler Siyonist İsrail'in yanında saf tutuyorlar. Siyonist İsrail'i askeri, siyasi, hukuki tüm alanlarda destekliyorlar. İsrail'in Filistin halkının direnişi karşısında aciz kalıyor. Siyonist İsrail'in cezaevlerinde bulunan Filistinli esirler son bir aydır açlık grevi yaparak hem Siyonist devleti protesto ediyorlar hem de seslerini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyorlar. Siyonistler de bir taraftan onların seslerini kısmaya çalışırken, diğer taraftan cezaevi önünde gerçekleştirdikleri mangal partisi ile ne denli vahşi ve vicdansız olduklarını dünya aleme ilan ediyorlar" diye konuştu.

Basın açıklaması sonrasında yapılan duanın ardından program ABD ve İsrail bayraklarının yakılmasıyla son buldu.

Haber Ara